Фармацевти
Контакт

<< Назад

Препорака на месецот – април 2016

[vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/03/Marisol_duo.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ font_style=”inhert” margin_bottom=”0″ font_family=”none”]Marisol® ectoin спреј
Marisol® majoran (диво оригано) спреј

[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]

50 мл

[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]- назален спреј со специјално формулиран раствор на морска сол со ектоин
– дава поддршка на имунолошкиот систем и штити од алергии
– со мајоран (диво оригано)
– помага кај тегоби со синуси.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”30″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/03/Fersan-forte.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ font_style=”inhert” margin_bottom=”0″ font_family=”none”]

Ферсан® форте

[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]

30 таблети

[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]

Содржи железо, фолна киселина и витамин Ц. Додаток во исхраната за превенција на недостиг од железо и пополнување на резервите од железо.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”30″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/03/Zlaja_duo.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ font_style=”inhert” margin_bottom=”0″ font_family=”none”]Ziaja арган крем за лице 50 мл
Ziaja арган лосион за тело 400 мл[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]
[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]

Производи за нега на лице и тело со природно арганово масло. Ревитализирачки крем за лице и лосион за тело наменети за нормална, сува и и иритирана кожа.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”30″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/03/Gingival-gel.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ font_style=”inhert” margin_bottom=”0″ font_family=”none”]

Gingival® gel

[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]за масажа на непца
[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]

Помошно средство при терапија на воспалени непца поради гингивитис, парадентопатија, наслаги на забен камен. Погоден за примена и после други стоматолошки интервенции.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/03/Espumisan.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ font_style=”inhert” margin_bottom=”0″ font_family=”none”]

Espumisan®

[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]

25 капсули

[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]

Помага при ослободување од флатуленција предизвикана поради насобирање на гасови и намалување на чувството на притисок во стомакот, надуеност, притисок во горниот дел на абдоменот и кркорење на стомакот и цревата.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/03/MG300.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ font_style=”inhert” margin_bottom=”0″ font_family=”none”]

MAGNЕZIJUM 300 Direkt

[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]

20 кесички

[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]

Оптимална количина на магнезиум кај зголемени потреби на организмот. Се консумира без течности/без шеќер, погодно за дијабетичари.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/03/Laksamol.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ font_style=”inhert” margin_bottom=”0″ font_family=”none”]

LAKSAMOL®

[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]

5 кесички

[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]

Laksamol претставува нов додаток во исхраната за прочистување на организмот и редовно празнење на цревата! Содржи природни состојки – лактулоза која придонесува за забрзување на движењето на цревната содржина и глукофрангулин од екстракт од кора од крушина (Rhamnus frangula).

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/03/Oralsept.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ font_style=”inhert” margin_bottom=”0″ font_family=”none”]

Оралсепт®

[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]0,15% раствор
спреј за уста
[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]

Раствор за плакнење на устата и грлото. Се употребува при воспаленија во устата и грлото.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/03/Fitalp.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ font_style=”inhert” margin_bottom=”0″ font_family=”none”]

FITALP®

[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]

тоник за масажа 150 мл

[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]

Намалува болки во телото предизвикани од: настинка, физичка преоптовареност, замор, мускулна затегнатост, воспаление на зглобови, ревма, спортски истегнувања и повреди, олеснување на симптомите при настинка.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/03/Canesten.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ font_style=”inhert” margin_bottom=”0″ font_family=”none”]

Canesten®

[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]

раствор за кожа 1%

[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]

Ефикасно ги лекува габичните инфекции на кожата на телото, стапалата и кожата меѓу прстите на нозете. Ги смирува здодевните симптоми на габичните инфекции.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/03/Daleron.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ font_style=”inhert” margin_bottom=”0″ font_family=”none”]

ДАЛЕРОН®

[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]перорална
суспензија 100 мл[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]

Ја намалува покачената телесна температура и ја ублажува болката.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/03/Defendyl.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ font_style=”inhert” margin_bottom=”0″ font_family=”none”]Defendyl
Imunoglukan P4H®[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]сируп
[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]

Додаток во исхраната со витамин Ц и природен имуноглукан во облик на сируп (120 мл) – помага во природната одбрана на организмот. Го активира имунолошкиот систем и му овозможува на организмот подобра подготвеност за отстранување туѓи тела, вируси и бактерии.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/03/Proculin.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ font_style=”inhert” margin_bottom=”0″ font_family=”none”]

PROCULIN®

[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]

капки за очи

[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]

Proculin ги намалува симптомите на црвенило и на чешање на очите предизвикани од различни иританси, како: прашина, чад, смог, студенило, ветар, сонце, ТВ-зрачење, пливање, употреба на контактни леќи. Исто така, успешно ги отстранува симптомите од алергиско воспаление на очите.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/03/Pikovit.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ font_style=”inhert” margin_bottom=”0″ font_family=”none”]

Пиковит®

[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]

сируп 150 мл

[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]

Сирупот Пиковит е наменет за деца при: намален апетит, прекумерен замор кај деца од училишна возраст, заостанување во растот, додаток на антибиотска терапија, додаток на витамини во исхраната.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/03/Linex-Junior.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ font_style=”inhert” margin_bottom=”0″ font_family=”none”]

ЛИНЕКС® Јуниор

[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]прашок за перорална
суспензија[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]

Пробиотик кој содржи млечно-киселински бактерии што се вклучени во воспоставување и одржување на рамнотежата и функцијата на цревната микрофлора, пред сè, кај новороденчиња и деца.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider][mk_mini_callout]

Пред употреба внимателно прочитаjте го упатството во пакувањето. За повеќе информации обратете се кај Вашиот лекар или фармацевт.[/mk_mini_callout][mk_padding_divider size=”60″][vc_column_text disable_pattern=”false” margin_bottom=”60″]Архива од Препораки на месецот:
jyни | jули | август | септември | октомври | ноември | декември | jануари’16 | февруари’16 | март’16[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]