Фармацевти
Контакт

<< Назад

Препорака на месецот – август 2016

[vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/07/Lipodiet.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ margin_bottom=”0″ font_family=”none”]Lipodiet®[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]20 ефервесцентни таблети[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]Содржи екстракт од Garcinia cambogia кој придонесува за намалување на масните наслаги и помага за регулирање на тежината. Содржи ниацин и пантотенска киселина кои придонесуваат за одвивање на нормалниот енергетски метаболизам и за намалување на исцрпеноста и заморот.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”30″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/06/Vuka.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ margin_bottom=”0″ font_family=”none”]Vuka Vuka®[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]20 таблети[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]Vuka Vuka® претставува биолошки активен додаток на исхрана за комплексно решавање на машките проблеми. Содржи природен растителен комплекс, извор на флавоноиди, сапонини и танини. Неповторливата комбинација на лековитата природна моќ, тајните на древната медицина и најновите научни достигнувања го прават препаратот Vuka Vuka® незаменлив за современиот маж.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”30″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/06/Sinedol.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ margin_bottom=”0″ font_family=”none”]Sinedol гел[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]40 g[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]Sinedol гел – eдинствена комбинација за победа на болката. Помага во лекување на спортски и други повреди, воспаление на тетиви, венски заболувања (воспаление на вени, проширени вени), акутна невралгична mболка и воспаление во регијата на рамениот зглоб. Sinedol гел jа намалува болката, отокот и го забрзува лекувањето.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”30″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/07/Sun-milk_duo.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ margin_bottom=”0″ font_family=”none”]DOCTOR’S SPF 40 млеко за сончање
DOCTOR’S SPF 20 млеко за сончање[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”][/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]За сончање без иритации и изгореници. Водоотпорно, погодно за особено чувствителна кожа склона кон алергии. Успешно ја штити и нежната детска кожа од штетните сончеви зраци.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/07/Rekonazol.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ margin_bottom=”0″ font_family=”none”]Rekonazol®[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]шампон 2% 120 ml[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]Се употребува за лекување габични инфекции на скалпот и телото, како што се првут, суво или мрсно лупење на скалпот или други делови на телото, бели до кафени дамки кои понекогаш се појавуваат по изложеност на сонце.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/07/AfterBite.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ margin_bottom=”0″ font_family=”none”]AFTER BITE[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]SOS крем за после убоди[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]Ефикасно ја смирува воспалената кожа после убоди од инсекти и изгореници од сонце. Заедничкото дејствување на маслото од пеларгониум и екстрактите од хамамелис, алое и чајно дрво придонесува да се намалат црвенилото, исипот и јадежот на местото на нанесување.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/07/Antikom.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ margin_bottom=”0″ font_family=”none”]ANTIKOM[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]спреј за распрскување[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]ANTIKOM спрејот за распрскување е наменет за заштита од убоди од комарци и други инсекти. Според составот е природен антирепелент средство против комарци и други инсекти, кое не содржи активни состојки од хемиско потекло, бои, парфеми, алкохол и парабени. Затоа е безбеден за употреба кај возрасни и деца над 3-годишна возраст.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2015/10/Oligovit.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ margin_bottom=”0″ font_family=”none”]Oligovit®[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]30 дражеи[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]Комбинација од 10 витамини и 10 најпотребни минерали. Ги задоволува зголемените потреби на организмот за витамини и минерали и го надоместува нивниот недостиг во исхраната.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2015/12/Nalgesin.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ margin_bottom=”0″ font_family=”none”]Налгесин® С[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]10 таблети[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]Лек кој ослободува од болка и воспаление и ја намалува покачената телесна температура.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/07/Plivit.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ margin_bottom=”0″ font_family=”none”]Plivit® C[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]50 mg 30 таблети[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]Таблетите се користат за превенција и лекување на скорбут и хиповитаминоза, како и за состојби кај кои е зголемена потребата од витамин Ц.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/07/Rehydrosal.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ margin_bottom=”0″ font_family=”none”]Rehydrosal[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]20 кесички[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]Прашок за подготовка на раствор за рехидратација за деца и возрасни, со вкус на банана. Се користи при блага, средна и тешка дехидратација на организмот при дијареја, повраќање, зголемено мокрење и потење.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/06/DuoBiotic.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ margin_bottom=”0″ font_family=”none”]Дуобиотик®[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]10 капсули[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]ВОДЕЧКИ ПРОБИОТИК ВО СВЕТОТ, ЗА ЛЕТО БЕЗ ПРОБЛЕМИ СО СТОМАКОТ. Ефикасен пробиотик со додаток на пребиотик – запира и спречува пролив, надуеност и други дигестивни проблеми, отпорен на киселините во желудникот, отпорен на антибиотици.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/06/Canesten.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ margin_bottom=”0″ font_family=”none”]Canesten®[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]раствор за кожа 1%[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]Ефикасно ги лекува габичните инфекции на кожата на телото, стапалата и кожата меѓу прстите на нозете. Ги смирува здодевните симптоми на габичните инфекции.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/07/BETTY_klechki.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ margin_bottom=”0″ font_family=”none”]BETTY детски стапчиња со граничник[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]60 парчиња[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]Квалитетната еластична основа на врвот е обвиткана со мек памук. Приспособената големина и облик обезбедуваат сигурна нега на надворешниот дел на увото, носот и кожните набори кај бебиња и деца.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/07/BETTY_losion-akne.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ margin_bottom=”0″ font_family=”none”]BETTY лосион против акни со клиндамицин[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]100 ml[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]Ги суши постоечките митесери и акни и го отстранува вишокот на маснотии од кожата. Се нанесува на чиста кожа неколку пати на ден. За подобар ефект, се препорачува употреба наутро и навечер.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider][mk_mini_callout]

Пред употреба внимателно прочитаjте го упатството во пакувањето. За повеќе информации обратете се кај Вашиот лекар или фармацевт.[/mk_mini_callout][mk_padding_divider size=”60″][vc_column_text disable_pattern=”false” margin_bottom=”60″]Архива од Препораки на месецот:
jyни | jули | август | септември | октомври | ноември | декември | jануари’16 | февруари’16 | март’16 | април’16 | маj’16 | jyни’16 | jули’16[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]