Фармацевти
Контакт

<< Назад

Реконструкција на светско чудо

јануари 4, 2016

[vc_column width="1/1"]

Се планира реконструкција на едно од седумте светски чуда, Колосот од Родос, а во тимот се вклучени и архитекти, градежни инженери и археолози од Грција, Велика Британија, Шпанија и Италија. Оригиналната статуа на Колос, посветена на грчкиот бог на Сонцето Хелиос, од 282 година пр. н.е. била висока 33 метри и се наоѓала на влезот во пристаништето Родос. Реконструираниот Колос ќе биде висок дури 150 метри, ќе работи на соларна енергија, а во статуата ќе биде сместен музеј со експонати и библиотека.

ДИЕТАЛЕН КАЛКУЛАТОР

Со помош на долниот калкулатор можете на брз и едноставен начин да ги испланирате вашите дневни оброци

Дознај повеќе >>

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП

Дознајте го хороскопот за тековниот месец.

Дознај повеќе >>