Фармацевти
Контакт

Совети за здравје

Совети за Вашето здравје

ТИНИТУС – Д-р Александар Митов советува

Д-р Александар Митов Дали ви се случува кога ќе легнете...

7 најдобри пробиотични „бактерии“

Како да одбереме пробиотик со бактерии кои се за нашата...

ТОРБА ОД МАРАМА

Секогаш модерни и практични торбите од памук, свила или синтетика, кои се носат преку рамо и се во склад со облеката или модните додатоци, брзо и лесно можат да се направат во само три потези од марама во облик на квадрат, со врзување на три јазли

Категорија: BETTY работилница

август 5, 2015

НУРКАЊЕ

Стари колонијални бродови и едреници, кои исчезнале во длабочините на морињата и океаните, ја будат фантазијата и ги хранат легендите за скапоцености, па авантуристите, истражувачите и компаниите специјализирани за потрага по богатства во мистериозниот подводен свет ангажираат професионални нуркачи, надевајќи се дека ќе пронајдат остатоци од пиратски или трговски бродови со златен товар

Категорија: Спорт

август 5, 2015

Сончоглед

Консумирање сончогледово ладно цедено масло, семки или путер е важно во превенција и лекување кардиоваскуларни и малигни заболувања, за нега на сува кожа и смирување на егземи.

Категорија: Билки

август 5, 2015

ВЕЖБИ НА ОТВОРЕНО

Природата е отворена за вежбање 24 часа на ден, со бесплатно членство, па убавото и топло време треба да се искористи за вежби на отворено, одбојка, пливање, пешачење и трчање, размрдување, јога и гимнастички вежби за кои не е потребна посебна опрема

Категорија: Спорт

август 5, 2015

ИНСЕКТИТЕ, ТИЕ ЛЕТНИ НАПАСТИ

Крлежите, осите и комарците се најактивни во лето, нивните каснувања се иритантни, а може да предизвикаат и потешки алергиски реакции, па треба безбедно и ефикасно да се заштитиме со препарати за заштита од каснувања од инсекти

Категорија: BETTY фармацевт

август 5, 2015

Летна торба

За најскапа женска чанта на светот се смета прочуената Биркин торба на луксузниот бренд Хермес, од розова кожа од крокодил украсена со злато и рачно брусени дијаманти, а за најдолговечна креацијата на Коко Шанел од 1955 год., која и денес не е излезена од мода

Категорија: Мода

август 5, 2015

ЗДРАВИ ЗАБИ

Прво на забната глеѓ се појавува мала дамка, бела како креда или кафеноцрна. Ако не ја уочиме, се шири во длабочина, а при тоа не чувствуваме болка. Потоа се појавуваат предупредувачки знаци – чувствителност на храна, благо, ладно или топло. Ако и на тие симптоми не обратиме внимание и не отидеме на стоматолошки преглед, ризикуваме обичниот кариес да премине во пулпитис

Категорија: Здравje

август 5, 2015

Деформитети на ’рбетот кај децата

Седечкиот начин на живот, пред телевизор и компјутер, комбиниран со лоша исхрана и избегнување спорт и физичко воспитување во училиште, како последица може да има недоволна развиеност на мускулите и тетивите, а младите коски трпат нефизиолошки сили кои доведуваат до деформитет на стапалата и ’рбетниот столб. Секојдневната физичка активност е прва мерка на оваа превенција

Категорија: Здравje

август 4, 2015

Слабеење

Повеќето заблуди за слабеењето се базирани на некое „лесно решение“, а вистината е дека за редукција на килограмите нема „лесен“ и „тежок“ пат, туку постои само оној кој е правилен, кој е заснован на знаење, информираност и истрајност

Категорија: Здравje

август 4, 2015

СО ИСХРАНА ПРОТИВ ОПСТИПАЦИЈА

Подобра работа на цревата се постигнува со консумирање храна богата со влакна, зголемен внес на вода од три литри на ден и зголемена физичка активност комбинирана со вежби за стомачните мускули

Категорија: Здравje

август 4, 2015