Farmacistët
Kontakti

ARGËTIM

         

KALKULATORI DIETIK

Me ndihmën e kalkulatorit të mëposhtëm mund të planifikoni vaktet e përditshme në mënyrë të shpejtë dhe të thjeshtë

Formulari për llogaritje të nevojave ditore për energji:

(BMI) INDEKSI I MASËS TUAJ TRUPORE ËSHTË:

BMI indeksi:
Nën peshën normale (kequshqyerja) - Më pak se 18.5
Pesha ideale - 18.5–24.9
Mbipesha - 25.0–29.9
Trashje e butë - 30.0–34.9
Obeziteti i lartë - 35.0–39.9
Trashje ekstreme - 40.0 ose më shumë

E rëndësishme:

Indeksi BMI tregon nivelin e të ushqyerit dhe i njëjti llogaritet bazuar në gjatësinë dhe peshën e një personi mbi 20 vjeç. Ky tregues nuk merr parasysh ndërtimin e trupit, dhjamin, masën muskulore dhe kockore. Nëse një person ka ndërtim atletik dhe peshon më shumë, nuk do të thotë automatikisht që personi i përket grupit të njerëzve mbipeshë. Indeksi BMI përdoret si një udhëzues i mirë për të ushqyerit, ndërsa për këshilla dhe udhëzime profesionale është mirë që secili të drejtohet te dietologu ose mjeku i familjes.

BETTY REVISTA | KORRIK 2021

Jeta moderne është plot me vepra heroike – DR. ALEKSANDAR KOLEV | Numri 88

Hepatiti

d-r Katerina Ristoska specialist në mjekësi të brendshme ISHP Nefro plus, Shkup | Mëlçia është një organ jetik, që kryen funksione të rëndësishme në organizëm. Në të krijohen një numër i madh lëndësh ushqyese dhe faktorë të koagulimit, si dhe pastrohet gjaku nga substancat toksike. Çdo sëmundje ose dëmtim i mëlçisë çon në një çrregullim […]

A është kanceri më i zakonshëm në popullatën e moshuar?

Dr.med.sci. Maja Milovançeva-Popovska Interniste-nefrologe IPSH Promedika Medikal Centar | Jetëgjatësia dhe përqindja e popullsisë që arrin pleqërinë është rritur në mënyrë dramatike gjatë shekullit të kaluar. Nëse në të kaluarën njerëzit jetonin 47 vjet, tani jetojnë shumë më gjatë. Plakja e popullatës dhe zgjatja e jetëgjatësisë kanë kontribuar në ndryshimin e qëndrimeve për atë që […]

Ushqimi më i përshtatshëm për zvogëlimin dhe parandalimin e celulitit

Kristina Gjorgjeva Dipl. Farmacist Barnatore Vivalek, Shkup | Fara e lirit – ushqim i shkëlqyeshëm për shëndetin e lëkurës dhe humbje në peshë. Fara e lirit ndihmon gjithashtu për të normalizuar estrogjenin dhe për të përmirësuar prodhimin e kolagjenit. Ushqimet që ndihmojnë për hidratim – dehidratimi mund të çojë në lëkurë të thatë dhe të […]