Farmacistët
Kontakti

Këshilla për shëndetin

Këshilla për shëndetin tuaj

Tetori – Muaji i Ndërgjegjësimit për Kancerin e Gjirit

Biba Dodeva Kryetare e Shoqatës për Luftën kundër Kancerit “Borka...

Vaji i mëlçisë së peshkaqenit – përfitimet për sistemin imunitar

Kiril Pecevski Mr. Farm. | Vaji i mëlçisë së peshkaqenit...

BETTY farmacist – Vitaminat B – të përkujtohemi!

Gabriela Kaçakoska-Naneska Farmaciste e diplomuar IPSH Barnatore Biolek 3, Prilep...

BETTY REVISTA | TETOR 2021

Gjinekologjiaështë më shumë se profesion – PRIM. D-R. MENDU JEGENI | Numri 91

Kategoria: BETTY REVISTA

October 1, 2021

Tetori – Muaji i Ndërgjegjësimit për Kancerin e Gjirit

Biba Dodeva Kryetare e Shoqatës për Luftën kundër Kancerit “Borka – për çdo ditë të re” | Kanceri i gjirit mund të paraqitet në kanalet e qumështit ose në qelizat që i mbështjellin kanalet që e furnizojnë gjirin me qumësht. Ky kancer përbëhet nga qeliza që, për arsye të ndryshme, shumohen në mënyrë të pakontrolluar […]

October 1, 2021

Vaji i mëlçisë së peshkaqenit – përfitimet për sistemin imunitar

Kiril Pecevski Mr. Farm. | Vaji i mëlçisë së peshkaqenit është përdorur për qindra vite si ilaç tradicional në Norvegji dhe Suedi. Përdoret për të trajtuar plagët dhe si ilaç për sëmundjet e traktit të frymëmarrjes dhe sistemit tretës. Përdorimi i vajit është raportuar po ashtu për të ashtuquajturën “Sëmundje e gjëndrës”, i cili është […]

Kategoria: ILAÇET DHE TERAPIA

October 1, 2021

BETTY farmacist – Vitaminat B – të përkujtohemi!

Gabriela Kaçakoska-Naneska Farmaciste e diplomuar IPSH Barnatore Biolek 3, Prilep | Vitaminat B janë lëndë ushqyese thelbësore, që janë të tretshme në ujë dhe kanë një detyrë të rëndësishme në trupin e njeriut. Ato marrin pjesë në shumë procese metabolike dhe janë të nevojshme për procesin e prodhimit të energjisë, metabolizmin e lëndëve ushqyese më […]

October 1, 2021

Pamja e flokëve dhe thonjve është pasqyrë e shëndetit tuaj

Ivana Dimishkova Doktoreshë e mjekësisë dentare | Shumë prej nesh duam të kemi flokë të shëndetshëm, me shkëlqim, të trashë dhe thonj më pak të dëmtuar e të brishtë. Flokët e bukur dhe thonjtë e shëndetshëm na bëjnë më të lumtur, më me vetëbesim dhe natyrisht, më tërheqës. Si rrjedhojë, njerëzit, veçanërisht gratë, në të […]

Kategoria: BUKURI

October 1, 2021

Intervistë me prim. d-r. Mendu Jegeni – “Gjinekologjiaështë më shumë se profesion”

Si është ndjenja të shohësh se si një nënë njihet me fëmijën e saj? Të gjithë gjinekologët janë jashtëzakonisht të privilegjuar në këtë aspekt. Jemi dëshmitarë të një momenti vërtet të veçantë. Ai është momenti kur koha ndalon. Nuk ka rëndësi sa është ora, çfarë dite është… Papritmas, asgjë nuk ka rëndësi përveç të porsalindurit. […]

Kategoria: INTERVISTË

October 1, 2021

Përdorimi i derivateve të kumarinës në sëmundjet malinje dhe sëmundje të tjera akute dhe kronike

Biljana Nikolovska Menaxher shitjesh Sielo Farma Dooel Veles | Derivatet e kumarinës, si përbërës aktivë, janë të përhapura gjerësisht në botën bimore. Ekzistojnë mbi 1300 kumarina, të cilat izolohen nga pjesë të ndryshme të bimëve. Të studiuara dhe të përdorura me shekuj, kumarinat po tërheqin gjithnjë e më shumë vëmendje, kryesisht për shkak të vetive […]

Kategoria: ILAÇET DHE TERAPIA

October 1, 2021

BETTY personazhi – Violeta Nikolova – Vile

Cila është historia pas figurave që pikturoni duke kombinuar abstraksionin dhe realizmin? Piktura ka qenë gjithmonë pjesë e jetës sime dhe e ekzistencës sime. Nga natyra jam një estete e madhe dhe është shumë e rëndësishme për mua të jem e rrethuar nga e bukura. Piktura më lejon të shpreh ndjenjat e mia të brendshme, […]

October 1, 2021

BETTY nëna – Infeksionet me streptokokë tek fëmijët

Spec. Dr. Zorica Martinoska Andonova Ordinanca e mjekësisë së përgjithshme dhe familjare IPSH Citus | Streptokokët janë baktere gram-pozitive, në formë sferike, të vegjël në diametër dhe të renditur si në zinxhirë. Ata nuk janë të lëvizshëm, nuk kanë kapsulë, nuk krijojnë spore dhe kultivohen lehtësisht në mediumet bazë. Ekzistojnë shumë klasifikime të streptokokëve, duke […]

Kategoria: ILAÇET DHE TERAPIA

October 1, 2021

BETTY nëna – Fëmijët dhe bota virtuale e videolojërave

Katerina Zlatanovska Popova këshilltare e certifikuar e zhvillimit të karrierës | “Janë të fiksuar pas videolojërave, janë gjithë kohës me telefonin në dorë, janë para kompjuterit me orë të tëra”… këto janë vetëm disa nga komentet e zakonshme që dëgjoj gjithnjë e më shpesh dhe si nënë e dy adoleshentëve, unë personalisht mund të dëshmoj […]

October 1, 2021