Farmacistët
Kontakti

<< Prapa

Mundësi të reja terapeutike për trajtimin e diarresë, dermatitit atopik dhe dysbiozës së shkaqeve të ndryshme

August 1, 2020

|

Prof. Dr. Kalina Grivçeva Stardellova
Gastroenterohepatolog
Klinika e gastroenterohepatologjisë
Qendra klinike ShkupDihet pak se trakti tretës, përveç rolit të tij themelor në tretjen e materieve ushqyese, është aty ku 70% e qelizave imune totale të trupit bashkëveprojnë në mënyrë aktive me njëri-tjetrin dhe me mikrobiotën e zorrëve, duke përcaktuar sesi do të luftojmë mikroorganizmat dhe faktorët e tjerë patogjenë.

Diarreja akute është një çrregullim i zakonshëm dhe sot probiotikët përdoren më së shumti si një zgjidhje terapeutike, megjithatë, duhen disa ditë për t’i përdorur ato përpara efektit të pritshëm të trajtimit.

Për lexim të hollësishëm të këtij teksti, shihni f.25 të botimit elektronik të revistës BETTY (GUSHT 2020).

KALKULATORI DIETIK

Me ndihmën e kalkulatorit të mëposhtëm mund të planifikoni vaktet e përditshme në mënyrë të shpejtë dhe të thjeshtë.

Zbuloni më shumë >>

HOROSKOPI MUJOR

Zbuloni horoskopin për muajin aktual.

Zbuloni më shumë >>