PËRBËRËSIT:
• 1 lugë çaji vaj ulliri • 1 qepë e kuqe e grirë imët • 2 thelpinj hudhër të grira imët • 1 lugë pure domate • 400 gr kanaçe fasule të bardha (kemi përdorur fasule gjalpi) • 400 gr kanaçe domate të grira • 100 gr spinaq të ngrirë • 400 gr njoki të freskët • 2 lugë krem me pak yndyrë • 25 gr parmixhan i grirë imët • grusht i vogël majdanoz i freskët, për servirje
PËRGATITJA:
HAPI 1: Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe në nxehtësi mesataretë ulët dhe ziejini qepën për 8-10 minuta derisa të zbutet, por të mos ketë ngjyrë. Hidhni hudhrën dhe gatuajeni për 1 min derisa të marrë aromë.
HAPI 2: Shtoni purenë e domates dhe fasulet së bashku me lëngun e tyre, më pas hidhni mbi domatet. Lëreni të vlojë, e rregulloni mirë, më pas përzieni spinaqin. E trazojmë dhe e kaurdisim për 2-3 minuta derisa spinaqi të zbutet.
HAPI 3: Shtoni njokit, mbulojeni dhe gatuajeni për 2-3 minuta të tjera, më pas zbuloni dhe përzieni kremin. Gatuani për 5 minuta të tjera, duke shtuar një spërkatje me ujë të vluar sipas nevojës, derisa njokët të jenë gatuar. Shërbejeni në pjatë, duke i zbukuruar me djathë parmixhano, majdanoz të freskët dhe pak piper të zi.
Për lexim të hollësishëm të këtij teksti, shihni f.30 të botimit elektronik të revistës BETTY (Dhjetor 2022).