PËRBËRËSIT:
• 65 gr oriz basmati kafe • 2 lugë çaji vaj panxhari • 15 gr xhenxhefil, të qëruar dhe të prerë në fije të holla • 2 qepë të vogla të kuqe (160 gr), të prera në kubikë • 160 gr brokoli të copëtuar në lule, bishtat e grira imët • 2 karrota (160 gr), të grira për së gjati, më pas të prera në copa diagonale • 1 spec të kuq çili, të grirë imët (sipas dëshirës) • 200 gr gjoks pule i prerë në shirita të hollë • ½ lugë çaji qimnon i bluar • 1 lugë gjelle gjalpë kikiriku • 1 lugë gjelle salcë tamari ose soje • 1 lugë gjelle uthull orizi
PËRGATITJA:
HAPI 1: Gatuani orizin sipas udhëzimeve të paketimit, më pas kullojeni. Ngrohni vajin në një tigan uok që nuk ngjit në zjarr të lartë dhe skuqni xhenxhefilin dhe qepën e kuqe për 2 minuta. Shtoni lulet e brokolit, karotat dhe specin djegës, nëse e përdorni, dhe gatuajeni për 1 min.
HAPI 2: Shtoni mishin e pulës dhe qimnon, përzieni shkurtimisht, më pas shtoni lulet e brokolit dhe 3 lugë gjelle ujë. Mbulojeni dhe ziejini në avull për 3-4 minuta ose derisa lulet e brokolit të zbuten dhe pula të jetë gatuar.
HAPI 3: Ndërkohë përzieni gjalpin e kikirikut me salcën e tamarit ose sojës dhe uthullën. Përzieni salcën me perimet dhe pulën, më pas shërbejeni mbi orizin e gatuar.
Për lexim të hollësishëm të këtij teksti, shihni f.30 të botimit elektronik të revistës BETTY (Dhjetor 2022).