Farmacistët
Kontakti

<< Prapa

Betty Receta: Njoki të shëndetshme

December 1, 2023



PËRBËRËSIT:
• 1 lugë çaji vaj ulliri • 1 qepë e kuqe e grirë imët • 2 thelpinj hudhër të grira imët • 1 lugë pure domate • 400 gr kanaçe fasule të bardha (kemi përdorur fasule gjalpi) • 400 gr kanaçe domate të grira • 100 gr spinaq të ngrirë • 400 gr njoki të freskët • 2 lugë krem me pak yndyrë • 25 gr parmixhan i grirë imët • grusht i vogël majdanoz i freskët, për servirje

PËRGATITJA:
HAPI 1: Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe në nxehtësi mesataretë ulët dhe ziejini qepën për 8-10 minuta derisa të zbutet, por të mos ketë ngjyrë. Hidhni hudhrën dhe gatuajeni për 1 min derisa të marrë aromë.

HAPI 2: Shtoni purenë e domates dhe fasulet së bashku me lëngun e tyre, më pas hidhni mbi domatet. Lëreni të vlojë, e rregulloni mirë, më pas përzieni spinaqin. E trazojmë dhe e kaurdisim për 2-3 minuta derisa spinaqi të zbutet.

HAPI 3: Shtoni njokit, mbulojeni dhe gatuajeni për 2-3 minuta të tjera, më pas zbuloni dhe përzieni kremin. Gatuani për 5 minuta të tjera, duke shtuar një spërkatje me ujë të vluar sipas nevojës, derisa njokët të jenë gatuar. Shërbejeni në pjatë, duke i zbukuruar me djathë parmixhano, majdanoz të freskët dhe pak piper të zi.

Për lexim të hollësishëm të këtij teksti, shihni f.30 të botimit elektronik të revistës BETTY (Dhjetor 2022).

KALKULATORI DIETIK

Me ndihmën e kalkulatorit të mëposhtëm mund të planifikoni vaktet e përditshme në mënyrë të shpejtë dhe të thjeshtë.

Zbuloni më shumë >>

HOROSKOPI MUJOR

Zbuloni horoskopin për muajin aktual.

Zbuloni më shumë >>