Farmacistët
Kontakti

<< Prapa

Cilat janë simptomat e para të Skizofreninë dhe si ta lehtësojmë?

May 1, 2024



Si të njohim simptomat e para të skizofrenisë?

Simptomat e para të skizofrenisë zakonisht fillojnë në moshë të re. Disa nga shenjat dhe Simptomat e para përfshijnë:

1.Halucinacione - të shohësh, të dëgjosh ose të ndjesh diçka që nuk është reale.
2.Deluzionet - besime ose opinione të pasakta që nuk janë në përputhje me realitetin.
3.Të folurit e çorganizuar - një mënyrë e pakuptueshme ose e pastrukturuar e të folurit.
4.Veprime të çorganizuara ose agresive.
5.Distancimi nga miqtë dhe familja.
6.Ndryshime të padëshiruara në humor dhe aftësi për të funksionuar

Nëse vërehen këto simptoma, është e rëndësishme të kërkoni ndihmë nga një mjek ose një psikiatër për vlerësim dhe terapi. Skizofrenia është një sëmundje e rëndë mendore sëmundje, por me diagnozën e hershme dhe trajtimin e duhur, ajo mund të menaxhohet
me simptomat dhe për të përmirësuar cilësinë e jetës.

Si të përmirësoni simptomat e skizofrenisë?

Zbutja e simptomave të skizofrenisë zakonisht përfshin një kombinim
Nga trajtimi dhe terapia medikamentoze. Këtu janë disa mënyra për të lehtësuar simptomat:

1.Trajtimi medikamentoz – mjekët shpesh përshkruajnë antipsikotikë Droga për të lehtësuar halucinacionet dhe deluzionet, si dhe anksiolitikët Ose ilaqet kundër depresionit për të menaxhuar depresionin dhe ankthin, të cilat Ato shpesh mund të jenë simptoma të skizofrenisë.

2. Psikoterapia - terapia individuale ose terapia në grup mund të im Ndihmoni njerëzit me skizofreni të kuptojnë simptomat e tyre, për të
Përballoni stresin dhe mësoni aftësi për të përballuar simptomat e tyre.

3.Edukimi dhe mbështetja - programet arsimore dhe mbështetja nga të diplomuarit Pacientët, psikiatër dhe profesionistë të tjerë mund të ndihmojnë njerëzit me Skizofrenidhe familjet e tyre për të përballuar sëmundjen.

4.Një mënyrë jetese e shëndetshme – ushtrimet, dieta e shëndetshme Dhe gjumë të mjaftueshëm mund të ndihmojnë në menaxhimin e
Simptomave të skizofrenisë.

5.Mbështetja e familjes - është e rëndësishme të sigurohet mbështetje dhe Mirëkuptim nga anës së familjes dhe personave të afërt të pacientëve me Skizofreni.

Për lexim të hollësishëm të këtij teksti, shihni f. 28 të botimit elektronik të revistës BETTY (Maj 2024).

KALKULATORI DIETIK

Me ndihmën e kalkulatorit të mëposhtëm mund të planifikoni vaktet e përditshme në mënyrë të shpejtë dhe të thjeshtë.

Zbuloni më shumë >>

HOROSKOPI MUJOR

Zbuloni horoskopin për muajin aktual.

Zbuloni më shumë >>