Фармацевти
Контакт

<< Назад

Дали знаете дека?

август 3, 2022  1. 10 минути скокање на јаже согорува огромен број на калории и масти во текот на денот. Ги зацврстува нозете, задната ложа и листовите на нозете и ја подобрува мускулната маса на горниот и долниот дел од телото. Исто така го подобрува вашето расположение, срцето и здравјето на срцето, како и подобрување на коските!

  2. Четкањето на вашите заби со недоминантната рака го подобрува функционирањето на мозокот и поттинкнува формирање на нови нервни патишта. Користењето на недоминантната рака ги активира двете хемисфери на мозокот!

  3. Со помош на показалецот и средните прсти на двете раце цврсто притиснете од двете страни околу 10 секунди. По 10 секунди, пуштете и повторете. Ова ја ублажува главоболката предизвикана поради напнатост на вратот.


За детално читање на овој текст, погледнете на 20-21 стр. во електронското издание на BETTY магазин (Август 2022).

ДИЕТАЛЕН КАЛКУЛАТОР

Со помош на долниот калкулатор можете на брз и едноставен начин да ги испланирате вашите дневни оброци

Дознај повеќе >>

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП

Дознајте го хороскопот за тековниот месец.

Дознај повеќе >>