Фармацевти
Контакт

Кликнете и прочитајте

BETTY МАГАЗИН | АВГУСТ 2022

Драгица Зенделовска – Доктор на хемиски науки и нутриционист | Број 101

Архива

BETTY МАГАЗИН | АВГУСТ 2022
август 1, 2022 Дознај повеќе >>
BETTY МАГАЗИН | ЈУЛИ 2022
јули 1, 2022 Дознај повеќе >>
BETTY МАГАЗИН | ЈУНИ 2022
јуни 1, 2022 Дознај повеќе >>
BETTY МАГАЗИН | МАЈ 2022
мај 4, 2022 Дознај повеќе >>
BETTY МАГАЗИН | АПРИЛ 2022
април 1, 2022 Дознај повеќе >>
BETTY МАГАЗИН | МАРТ 2022
март 1, 2022 Дознај повеќе >>
BETTY МАГАЗИН | ФЕВРУАРИ 2022
февруари 1, 2022 Дознај повеќе >>
BETTY МАГАЗИН | ЈАНУАРИ 2022
јануари 1, 2022 Дознај повеќе >>
BETTY МАГАЗИН | ДЕКЕМВРИ 2021
декември 1, 2021 Дознај повеќе >>
BETTY МАГАЗИН | НОЕМВРИ 2021
ноември 1, 2021 Дознај повеќе >>
BETTY МАГАЗИН | ОКТОМВРИ 2021
октомври 1, 2021 Дознај повеќе >>
BETTY МАГАЗИН | СЕПТЕМВРИ 2021
септември 1, 2021 Дознај повеќе >>

ДИЕТАЛЕН КАЛКУЛАТОР

Со помош на долниот калкулатор можете на брз и едноставен начин да ги испланирате вашите дневни оброци

Дознај повеќе >>

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП

Дознајте го хороскопот за тековниот месец.

Дознај повеќе >>

Совети за вашето здравје

Хирургија со модерна технологија во 21ви век, кои операции се прават најчесто

Д-р Петре Кодовски Специјалист по Општа Хирургија Хирургијата е гранка на клиничката медицина која се занимава со третман на болести и повреди на оперативен начин. Називот хирургија потекнува од грчкиот збор cheirourgia, што значи рака и работа, што во буквална смисла ја објаснува потребата од прецизна, вешта и искусна хирушка рака за успешна операција. За […]

АРТРИТИС

Гоце Илоски Фармацевтски техничар – ПЗУ аптека Мента Фарм Прилеп Артритис претставува група на медицински состојби кои влијаат врз зглобовите.Тие состојби предизвикуваат оштетувања на зглобовите што обично предизвикуваат болка и вкочанетост. Артритисот може да влијае врз различни делови на зглобот и на речиси секој дел врз телото. Артритисот влијае на луѓето на различни начини, но […]

Кои се симптоми на Гастритис, како се третира и зошто настанува

Д-р Сузана Мисоска Интернист Гастритисот претставува воспаление на желудочната слузница. Поради современиот начин на живот во кој се вообичаени неизбалансирана исхрана, пушење, прекумерна консумација на кофеин и алкохол и постојан стрес, во моментов владее еден вид „епидемија“ на гастритис. Притоа ниедна возрасна група не е поштедена почнувајќи од средношколците па до постарата популација. Кај младите […]

Интервју со Драгица Зенделовска – Доктор на хемиски науки и нутриционист

Betty: Кои се некои од Вашите квалификации како доктор на хемиски науки и нутриционист и како се издвоивте во Вашата област? Драгица: Одговорот на Вашето прашање е континуирана едукација, работа, истражување, истрајност и упорност. По завршување на докторатот на Природно-математичкиот факултет во Скопје, веќе бев вработена на Медицинскиот факултет и со прилично доста искуство во […]