Фармацевти
Контакт

<< Назад

Дали знаете дека?

јули 1, 2022


4 факти поврзани со вашето секојдневие


01. ЛОШ ЗДИВ
Појадокот навистина е најважниот оброк во денот за вашето тело, вклучувајќи го и здивот. Студиите покажуваат дека тинејџерите кои не појадуваат повеќе страдаат од лош здив отколку оние кои појадуваат.

02. БЕЗ НЕРВОЗИ!
Можеби сте забележале дека секогаш кога викате и имате жестока расправија, пулсот се зголемува. Ова значи дека и вашиот крвен притисок се зголемува. Како резултат на тоа, вие сте во голема опасност да доживеете мозочен удар.

03. ЈОГАТА КАКО ДЕЛ ОД ВАШИОТ ЖИВОТ
Правењето на оваа поза 5 минути дневно е супер смирувачки за умот, одлична е за вашето варење, го издолжува долниот дел на грбот и ги отвора колковите.

04. БОЛКИ ВО ГРБОТ
Во денешно време болките во грбот се исклучително честа појава, но тоа не мора да значи дека е нормално. На вашето стапало имате рефлексна точка која е поврзана со 'рбетот и масирањето може да ги ублажи досадните болки во грбот.

За детално читање на овој текст, погледнете на 04-05 стр. во електронското издание на BETTY магазин (Јули 2022).

ДИЕТАЛЕН КАЛКУЛАТОР

Со помош на долниот калкулатор можете на брз и едноставен начин да ги испланирате вашите дневни оброци

Дознај повеќе >>

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП

Дознајте го хороскопот за тековниот месец.

Дознај повеќе >>