Фармацевти
Контакт

<< Назад

Откријте каков пријател за патување сте?

август 1, 2020

| 1. Кога разгледувате авионски карти или понуди за патување, вие:


А) чекате да се намалат цените

Б) долго време истражувате и се двоумите помеѓу повеќе опции

В) не се мислите долго; или веднаш се одлучувате или оставате некој друг да одлучи за вас

 1. За секое патување вие се подготвувате:


А) брзо и практично, со многу малку алишта во куферот

Б) правите детален список и стравувате да не заборавите нешто

В) ги прашувате вашите пријатели што ќе носат

 1. Идеален одмор за вас значи:


А) во викендица со вашето семејство

Б) во луксузен ресорт со пријатели

В) на планина

 1. Доколку некој ви подари авионска карта со која може да одите онаму каде што ќе посакате, вие би избрале:


А) некоја далечна тропска дестинација

Б) која  било европска држава каде што ќе можете да шетате по цели денови

В) не е важно каде, важно е да одите со саканата личност

 1. Големите ресорти за вас претставуваат:


А) опција за која не вреди да се плаќа голема сума  пари

Б) комфор и безбедност

В) златен кафез

 1. Одењето одмор потполно сам:


А) потполно небезбедна ситуација

Б) никогаш не сте биле, но можеби би пробале

В) здодевен одмор

 1. Доколку на одмор некој ви понуди некоја од целодневните екскурзии за половина цела од останатите понуди:


А) ќе ви биде сомнително и ќе поставите 10 прашања

Б) нема да ја прифатите

В) зошто да не прифатите

 1. Кога сте на одмор, најмногу ви пречи:


А) некој кој ве буди многу рано

Б) лоша услуга во хотелот каде што сте сместени

В) ништо не ви пречи

 1. Како се храните на одмор:


А) избегнувате луксузни ресторани

Б) го планирате секој оброк во текот на денот

В) кој мисли на храна кога има толку време за уживање

 1. Колку време ви е доволно за да се одморите:


А) една недела е сосема доволно

Б) онолку колку што ќе овозможат условите

В) никогаш доволно долго

 1. Кога сте на одмор, поголемиот дел од вашето време го минувате во:


А) читање книга и одморање

Б) спортски активности

В) секакви забавни активности

 1. Пред да одите на одмор, вашето расположение најмногу би се уништило доколку:


А) некој со кој  патувате се откаже

Б) кога пристигнувате немате соба во која може да се сместите

В) не дозволувате ништо да го расипе вашето расположение

 1. По завршување на одморот:


А) едвај чекате да се вратите на работа

Б) не можете да се вклопите во секојдневните обврски

В) потребно ви е време за адаптација, но не е страшно

Ако имате најмногу одговори под А

Вие сте личност која ги забележува и најмалите детали и секогаш внимавате на сите работи кои  може да ги расипат вашите планови. Тешко се приспособувате во нова средина и најчесто практикувате да патувате со луѓе кои  ви се блиски и добро познати.

Ако имате најмногу одговори под Б

Иако не сте човек кој сака да ги планира сите свои активности, сепак, при изборот за годишен одмор сакате да бидете сигурни дека ќе ви биде комотно, ќе имате простор и за себе, но и за забава со вашето друштво. Најчесто сте умерени во своите барања, што ве прави одличен избор за сопатник.

Ако имате најмногу одговори под В

Кога станува збор за патување вам ништо не ви претставува тешкотија, бидејќи сте многу флексибилна и приспособлива личност. Не сакате да се водите по одредени планови и сакате да уживате во спонтаните мигови што го прават секој одмор вреден за паметење.

За детално читање на овој текст, погледнете на 30-31 стр. во електронското издание на BETTY магазин (АВГУСТ 2020).

ДИЕТАЛЕН КАЛКУЛАТОР

Со помош на долниот калкулатор можете на брз и едноставен начин да ги испланирате вашите дневни оброци

Дознај повеќе >>

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП

Дознајте го хороскопот за тековниот месец.

Дознај повеќе >>