Фармацевти
Контакт

<< Назад

Подигнување на свеста за општото здравје на сите!

мај 16, 2023Сите треба да придонесеме за добросостојбата на планетата за да имаме здрав живот.

На 7 Април 2023 година - Светскиот ден на здравјето, Светската здравствена организација ќе ја одбележи својата 75-годишнина.
Во 1948 година земјите од светот се собраа и ја основаа СЗО за да го промовираат здравјето, да го чуваат светот безбеден и да им служат на ранливите - така што секој насекаде може да достигне највисоко ниво на здравје и благосостојба.

75-годишнината на СЗО е можност да им се погледне на успесите од минатото во јавното здравство, кои го подобрија квалитетот на животот во последните седум децении. Тоа е исто така можност да се мотивира акција за справување со здравствените предизвици на денешницата, како и на утрешнината.

НАШАТА ПЛАНЕТА, НАШЕТО ЗДРАВЈЕ!
СВЕТСКИ ДЕН НА ЗДРАВЈЕТО - 7 АПРИЛ

За детално читање на овој текст, погледнете на 06 стр. во електронското издание на BETTY магазин (Април 2023).

ДИЕТАЛЕН КАЛКУЛАТОР

Со помош на долниот калкулатор можете на брз и едноставен начин да ги испланирате вашите дневни оброци

Дознај повеќе >>

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП

Дознајте го хороскопот за тековниот месец.

Дознај повеќе >>