Фармацевти
Контакт

<< Назад

Соба за новороденче – За безбедноста на најмилите

ноември 1, 2020

|За безбедноста на најмилите

Кога станува збор за декорација на соба за новороденче, веднаш помислуваме на мебел избран со вкус, весели и шарени елементи и бои. Но, всушност, бебешката соба побарува многу поголемо внимание од она што мислиме. Родителите го сакаат најдоброто и најквалитетното за своите најмили, со тоа што сакајќи да го создадат најубавото катче за новороденчето, забораваат на практичноста и функционалноста.

Постојат неколку клучни карактеристики на кои е потребно да се внимава за правилен и здрав развој на новороденчето. Не треба да се заборави дека најважниот услов при декорирање на собата треба да биде безбедноста на бебето.

Потребно е рафтовите на кои  ќе ги сместите играчките и елементите за декорација да бидат безбедно прицврстени на ѕидовите и на соодветна висина.

Особено во периодот кога детето почнува да проодува, потребно е сите елементи во детската соба да бидат стабилни, зацврстени и со штитници на острите површини.

Бидејќи голем дел од времето бебето го поминува токму во своето креветче, покрај дезенот и боите, важно е да знаете колку се безбедни сите работи што ги има во него. Потребно е да водите грижа за материјалите.При избор на креветче за новороденче, треба да внимавате на:Внимавајте и на останатите елементи кои  најчесто се дел од собата на новороденчето:

За детално читање на овој текст, погледнете на 17 стр. во електронското издание на BETTY магазин (НОЕМВРИ 2020).

ДИЕТАЛЕН КАЛКУЛАТОР

Со помош на долниот калкулатор можете на брз и едноставен начин да ги испланирате вашите дневни оброци

Дознај повеќе >>

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП

Дознајте го хороскопот за тековниот месец.

Дознај повеќе >>