Фармацевти
Контакт

<< Назад

Дали сме сè попаметни?

јануари 26, 2016

[vc_column width="1/1"]

Психологот Џејмс Флин го следи растот на просечниот коефициент на интелигенција, кој секои 10 години се зголемува за околу 3 бода. Флин тврди дека „интелигенцијата ги мери научените способности, а не вродените. Подобрувањето на резултатите на IQ-тестовите не значи дека стануваме поинтелигентни. Тоа значи дека луѓето денес повеќе учат да размислуваат апстрактно. На пример, децата во училиште денес многу порано почнуваат да учат алгебра“. Со други зборови, IQ-тестовите , всушност, зборуваат за влијанието на околината и искуствата и дават одличен увид во промените во културата и образованието.

ДИЕТАЛЕН КАЛКУЛАТОР

Со помош на долниот калкулатор можете на брз и едноставен начин да ги испланирате вашите дневни оброци

Дознај повеќе >>

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП

Дознајте го хороскопот за тековниот месец.

Дознај повеќе >>