Фармацевти
Контакт

<< Назад

Диетален калкулатор

[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text disable_pattern=”false”]Животен стил

Неактивен животен стил:
Малку или немање физичка активност. Ова ниво е за некој којшто нема воведено вежбање во нивниот животен стил (пр. Вози почесто него што оди, користи лифт почесто него скали, има канцелариска работа или намалено движење).

Слабо активен:
Повремено вежбање или спортување 1-3 дена неделно. Ова ниво вклучува луѓе кој пешачат и вклучуваат физички активности во нивните дневни активности но немаат режим на вежбање  и активности пректикуваат помалку од три пати неделно.

Умерено aктивен:
Умерено вежбање или спортување 3-5 дена неделно. Ова ниво е за луѓе кој вежбаат или спортуваат високо активни спортови најмалку 30 минути непрекинато ннајмалку три пати неделно, секоја недела. Ова е ниво за луѓе кои држат добар фитнес режим што одговара со нивните дневни активности.

Многу aктивен:
Тешки вежби и спортување 6-7 дена неделно. Ова ниво вклучува сериозни не професионални атлети кој тренираат активно за пр. Триатлон кој тражи тешки вежби од најмалку 1 саат  дневно.

Екстремно активен:
Исклучително тешки вежби или спортување повеќе од еднаш на ден и физичка работа. Ова ниво е за луѓе коишто вежбаат по некоку пати на ден, по најмалку еден саат  и со тешка физичка работа која бара исклучителна фитнес фигура. Ова ниво не е вообичаено – повеќето не професионални спортисти со сериозен тренинг би биле во ниво „Многу Активен“ најмногу.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text disable_pattern=”false”]

[fc id=’1′][/fc]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]