Фармацевти
Контакт

<< Назад

Единствен отпечаток од јазик

март 25, 2016

[vc_column width="1/1"]

Научниците од Центарот за биометриски истражувања на Политехничкиот универзитет во Хонг Конг откриле дека идентитетот на некое лице може да се провери со помош на отпечаток од јазик, бидејќи како јагодиците од прстите и овој орган има единствен отпечаток. Инаку, листата од психолошки и бихејвиорални особини кои можат да се применуваат во утврдување на идентитетот вклучува лице, снимка на очниот ирис, отпечаток од прсти, отпечаток од дланка, облик на шаката, глас, потпис и од. Кинеските истражувачи развиле верификациски систем кој користи и отпечаток од јазик. Обликот на јазикот опфаќа должина, дебелина, ширина и облик на врвот, додека текстурата се фокусира на неговиот средишен дел.

ДИЕТАЛЕН КАЛКУЛАТОР

Со помош на долниот калкулатор можете на брз и едноставен начин да ги испланирате вашите дневни оброци

Дознај повеќе >>

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП

Дознајте го хороскопот за тековниот месец.

Дознај повеќе >>