Фармацевти
Контакт

<< Назад

Ferozomal во третман на недостаток на железо

мај 6, 2022

Што претставува FEROZOMAL?


Ferozomal претставува додаток во исхраната, спа- куван во ќесички за директна употреба, со прија- тен вкус на лимон и шумско овошје. 1 ќесичка FEROZOMAL содржи 30мг липозомално железо, 80мг витамин Ц и 2,5 микрограми витамин Б12.

Зошто липозомално железо?

Железото е обвиткано со фосфолипиден двослој (липозом) и не доаѓа во директен контакт со слуз- ницата на дигестивниот тракт. На тој начин се обезбедува висока биорасположливост и подобра ефикасност од една страна, а од друга страна железото се поднесува добро, без сто- мачни тешкотии, без мачнини и гадење и без метален вкус во устата.

Кога и каде FEROZOMAL?

FEROZOMAL е индициран за превенција и за суп- лементација на недостигот на железо кај возрас- ни, при следните состојби

• Често чувство на замор, слабост и на исцрпеност
• Обилно менструално крварење
• Кај жени во репродуктивна возраст
• Бремени жени и доилки
• Намален когнитивен перформанс
• Состојби на малапсорпција
• За време на спортска активност
• Кај индивидуи со нискокалорична, вегетари- јанска или неурамнотежена исхрана

За детално читање на овој текст, погледнете на 13 стр. во електронското издание на BETTY магазин (Мај 2022).

ДИЕТАЛЕН КАЛКУЛАТОР

Со помош на долниот калкулатор можете на брз и едноставен начин да ги испланирате вашите дневни оброци

Дознај повеќе >>

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП

Дознајте го хороскопот за тековниот месец.

Дознај повеќе >>