Фармацевти
Контакт

<< Назад

Икање во бременост

јануари 4, 2016

[vc_column width="1/1"]

Некогаш на прв поглед бесмислените тврдења можат да се покажат како точни. Едно од нив е, секако, верувањето дека „икањето во бременост значи дека бебето ќе се роди со коса“. Лекарите од Балтиморската болница Џон Хопкинс направиле истражување на ова тврдење со цел да го негираат, но се потврдило дека е вистинито. Имено, поради зголемено лачење на хормонот кој предизвикува раст на косата кај бебето во стомакот на мајката, се јавува и икање.

ДИЕТАЛЕН КАЛКУЛАТОР

Со помош на долниот калкулатор можете на брз и едноставен начин да ги испланирате вашите дневни оброци

Дознај повеќе >>

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП

Дознајте го хороскопот за тековниот месец.

Дознај повеќе >>