Фармацевти
Контакт

<< Назад

КОИ СЕ ПОБРОЈНИ, МЛАДИТЕ ИЛИ СТАРИТЕ?

јули 1, 2019

Истражувањата покажуваат дека на нашата пленета моментно живеат околу 705 милиони луѓе постари од 65 години и 680 милиони деца до 4 години. Се верува дека за прв пат во историјата на човечкиот род бројот на постари лица го надминува бројот на деца. Научниците сè уште не се сигурни какви последици по светската економија ќе има овој тренд ако продолжи во иднина, но се согласни во тоа дека е потребно да се поттикнува зголемување на наталитетот.

ДИЕТАЛЕН КАЛКУЛАТОР

Со помош на долниот калкулатор можете на брз и едноставен начин да ги испланирате вашите дневни оброци

Дознај повеќе >>

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП

Дознајте го хороскопот за тековниот месец.

Дознај повеќе >>