Фармацевти
Контакт

<< Назад

Косата и стресот

јануари 14, 2015

[vc_column width="1/1"]Кога сме премногу изложени на стрес, клетките чија задача е да произведуваат пигмент кој ѝ дава боја на нашата коса исчезнуваат и не може да се регенерираат. Тестовите кои се направени на глувците покажале дека бојата „исчезнува“ и кога животните се изложени на стрес. „Хормоните на стрес прават меланинот да мигрира од косата во кожата, па кожата станува потемна. Колку е поголем стресот штетата е поголема“, велат истражувачите и претпоставуваат дека ќе успеат да развијат лекови кои ќе ги спречат последиците од стресот.

ДИЕТАЛЕН КАЛКУЛАТОР

Со помош на долниот калкулатор можете на брз и едноставен начин да ги испланирате вашите дневни оброци

Дознај повеќе >>

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП

Дознајте го хороскопот за тековниот месец.

Дознај повеќе >>