Фармацевти
Контакт

<< Назад

Морален компас зад увото

август 4, 2015

[vc_column width="1/1"]Научниците од МИТ (Massachusetts Institute of Technology) тврдат дека зад десното уво може да се лоцира „морален компас“. Кога на магнетните бранови за момент им го „исклучиле“ овој „морален компас“, учесниците на експериментот имале тешкотии да ги одвојат добрите од лошите постапки. Истражувачите им поделиле на учесниците во експериментот 192 сценарија и барале на скалата од еден до десет да го проценат однесувањето на актерите. Тие тоа точно го правеле, сè додека не ги „размагнетизирале“. Со „збрлавена“ точка зад десното уво, веќе не можеле да разликуваат добро од зло.

ДИЕТАЛЕН КАЛКУЛАТОР

Со помош на долниот калкулатор можете на брз и едноставен начин да ги испланирате вашите дневни оброци

Дознај повеќе >>

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП

Дознајте го хороскопот за тековниот месец.

Дознај повеќе >>