Фармацевти
Контакт

<< Назад

Најстарата книжарница во светот

септември 29, 2015

[vc_column width="1/1"]

Во главниот град на Португалија, Лисабон, во квартот Шиаидо, книжарницата Бертранд работи без прекин од 1732 година и се смета за најстара книжарница во светот. Оваа книжарница отсекогаш била место „како се состануваат лисабонските интелектуалци и книжевници“, како што вели директорката на оваа култна институција, Катарина де Новаис. Во неа денес се продаваат во најголем број книги на португалски јазик, на кој во светот зборуваат 230 милиони луѓе.

ДИЕТАЛЕН КАЛКУЛАТОР

Со помош на долниот калкулатор можете на брз и едноставен начин да ги испланирате вашите дневни оброци

Дознај повеќе >>

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП

Дознајте го хороскопот за тековниот месец.

Дознај повеќе >>