Британците Адам Стејплс и неговата сопруга Лиза Грејс направиле добар потег кога купиле детектор за откривање закопан метал. Тие во Сомерсет пронашле 2 571 монета датирани за време на кралот Халорд II, кој владеел само девет месеци пред да загине во битката кај Хејстингс. Се смета дека ова откритие е еден од најголемите пронајдоци од овој вид во Велика Британија, а вредноста му е проценета на пет милиони фунти.