Фармацевти
Контакт

<< Назад

Препорака на месецот – jyни 2016

[vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/06/Beutin.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ margin_bottom=”0″ font_family=”none”]BEAUTIN COLLAGEN[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”][/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]Течен колаген во комбинација со хијалуронска киселина, додаток на исхраната со два одлични вкуса. Ја задржува елaстичноста и цврстината на кожата и го одржува нормалното здравје на зглобовите.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”30″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/06/Beta-caroten.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ margin_bottom=”0″ font_family=”none”]SYNERGY BETA CAROTENE[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]60 капсули[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]Бета-каротин се препорачува за надополнување на дневните потреби на витамин А и во пролет и лето како заштита на телесните ткива од оштетувањa од УВ-зраците. Антиоксидативното дејство на бета-каротин помага во неутрализација на слободните радикали и го спречува стареењето на клетките.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”30″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/06/Sun-50.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ margin_bottom=”0″ font_family=”none”]Lea SUN[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]крем за сончање SPF 50, 50 ml[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]Обезбедува двојно дејство: зaштита од појава на пеги и дамки и заштита од појава на брчки. Со 100% минерални фотостабилни филтри за заштита од штетното влијание на сончевите зраци и предвременото стареење на кожата.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”30″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/06/Sun-30.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ margin_bottom=”0″ font_family=”none”]Lea SUN[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]млеко за сончање SPF 30, 200 ml[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]Со 100% минерални фотостабилни филтри за заштита од штетното влијание на сончевите зраци и појава на алергиски реакции.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/06/Listerin.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ margin_bottom=”0″ font_family=”none”]LISTERINE[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]total care 250 ml[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]Длабоко продира во плакот и го уништува. Ги уништува микроорганизмите кои предизвикуваат болести на непцата. 24-часовна заштита од бактериите кои предизвикуваат плак и воспаление на непцата. 100% навлегува во недостапните места во устата до кои не може да се допре со обично четкање.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/06/Behocah.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ margin_bottom=”0″ font_family=”none”]ВЕНОСАН[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]гел 40 g[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]Се применува како локален третман кај венски и микроваскуларни промени во екстремитетите, за симптоматско олеснување на придружни знаци како модрици, подливи, отоци, чувство на тежина и болка, грчеви во нозете и др.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/06/DuoBiotic.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ margin_bottom=”0″ font_family=”none”]ДуоБиотик[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]10 капсули[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]Водечки пробиотик во светот, за лето без проблеми со стомакот. Ефикасен пробиотик со додаток на пребиотик, кој запира и спречува пролив, надуеност и други дигестивни проблеми, отпорен на киселините во желудникот и антибиотици.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/06/Diarino.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ margin_bottom=”0″ font_family=”none”]Diarino ORS[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]10 вреќички х 5,4 г[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]Ефикасен во превенција и терапија на дијареја и повраќање, ја надоместува загубата на вода и електролити. Содржи култури од живи лиофилизирани квасци Saccharomyces cerevisiae var boulardii.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/06/Pressing.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ margin_bottom=”0″ font_family=”none”]Pressing loratadin[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]10 mg, 10 таблети[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]Безрецептен лек за ублажување на симптомите на алергија како што се кивање и течење од носот, солзење на очите, чешање и појава на исфрлање на кожата. Лесно дозирање – една таблета на ден.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/06/SeptoAcva.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ margin_bottom=”0″ font_family=”none”]Септoаква[/mk_fancy_title][vc_column_text title=”спреј за нос за возрасни” disable_pattern=”false”]спреј за нос за возрасни[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]SeptoAqua содржи изотоничен стерилен раствор на минерални соли со кој се испира, влажни и чисти носната слузница, на тој начин помага во отстранување на нечистотиите од носната лигавица. Покрај тоа се препорачува за намалување на густината на секретот од носот за време на настинка и алергии.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/06/Carbomed.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ margin_bottom=”0″ font_family=”none”]Carbomed[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]таблети 150 mg[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]Активниот медицински јаглен е најјак апсорбенс од природно потекло, со голема способност за врзување со разни отрови и токсини. Се применува при проливи, надуеност, акутно труење со лекови внесени преку уста.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/06/Canesten.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ margin_bottom=”0″ font_family=”none”]Canesten[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]раствор за кожа 1%
[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]Ефикасно ги лекува габичните инфекции на кожата на телото, стапалата и кожата меѓу прстите на нозете. Ги смирува здодевните симптоми на габичните инфекции.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/06/GastroGard.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ margin_bottom=”0″ font_family=”none”]ГастроГард[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]24 таблети[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]Таблетите ГастроГард го намалуваат вишокот желудочна киселина и овозможуваат брзо ублажување на чувството на жарење зад градната коска (жиговина) и на надуеноста.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/06/BETTY-kurpi.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ margin_bottom=”0″ font_family=”none”]BETTY Влажни марамчиња[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]72 парчиња[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]Влажни марамчиња за бебиња наменети за секојдневна нега на осетлива кожа. Се препорачуваат и за возрасни со осетлива кожа.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/06/BETTY-krem.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ margin_bottom=”0″ font_family=”none”]BETTY Беби крем[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]100 ml[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]Беби крем со витамини А и Е и екстракт од невен. Ја штити и ја смирува кожата од иритациите предизвикани од употреба на пелени. Без парабени.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider][mk_mini_callout]

Пред употреба внимателно прочитаjте го упатството во пакувањето. За повеќе информации обратете се кај Вашиот лекар или фармацевт.[/mk_mini_callout][mk_padding_divider size=”60″][vc_column_text disable_pattern=”false” margin_bottom=”60″]Архива од Препораки на месецот:
jyни | jули | август | септември | октомври | ноември | декември | jануари’16 | февруари’16 | март’16 | април’16 | маj’16[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]