Фармацевти
Контакт

<< Назад

Препорака на месецот – септември 2016

[vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/07/Lipodiet.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ margin_bottom=”0″ font_family=”none”]Lipodiet®[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]20 ефервесцентни таблети[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]Биди фит со новата растителна формула на LIPODIET, која содржи хидроксицитрична киселина, позната супстанцијa екстрахирана од Garcinia cambogia, наменета за регулирање на тежината и намалување на масните наслаги. Лесно се раствора и има пријатен вкус на грејпфрут.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”30″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/08/Merz-duo.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ margin_bottom=”0″ font_family=”none”]MERZ spezial cream mousse collagen
MERZ spezial cream mousse hyaluron[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”][/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]Троен ефект во кожна структура: непосреден лифтинг ефект, стимулирање на производство на природен колаген, редуцирање на брчки. Троен хидрирачки ефект: подобрува влажност на кожа, зајакнува кожна бариера за влага, заштитува против губење на влага.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”30″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/08/Osteofit.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ margin_bottom=”0″ font_family=”none”]SYNERGY OSTEOFIT®[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]60 капсули[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]Избалансирана комбинација на калциум, магнезиум, цинк, витамин Д3 и К2, неопходни за јакнење на коските и одржување на нивната структура, особено важни за превенција и третман на остеопороза и остеопенија, за деца во раст, за трудници и спортисти.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”30″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/08/Systane-ultra.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ margin_bottom=”0″ font_family=”none”]Systane® ULTRA[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]sol. 10ml[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]Лубрикантни капки за очи кои се употребуваат како терапија за суво око, како и за привремено ослободување од симптоми на жарење и иритација поради сувост на окото.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/02/Magnezium-Direct.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ margin_bottom=”0″ font_family=”none”]Magnеzijum 300 Direkt[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]20 кесички[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]Оптимална количина на магнезиум кај зголемени потреби на организмот. Се консумира без течности/без шеќер, погодно за дијабетичари.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/08/Caillou.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ margin_bottom=”0″ font_family=”none”]Caillou™ Рибино масло[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]20 монодозни лажички[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]Рибино масло додаток на исхрана, 20x 5мл лажички омега 3, витамини А, C, Е и D3. Се употребува 1 лажичка/ден за деца од 1 година, како додаток на исхрана и витамински додаток.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/06/Novolaks.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ margin_bottom=”0″ font_family=”none”]Новолакс®[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]30 обложени таблети[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]Се употребува при повремен запек или неправилно празнење на цревата, хроничен запек или запек поврзан со хемороиди, воспоставување нормални движења на цревата по хируршки интервенции.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/08/Activon.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ margin_bottom=”0″ font_family=”none”]Activon Tube[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]100% медицински манука мед
25 g[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]Природен избор за лекување рани, плитки или длабоки, акутни или хронични: изгореници, улкуси, декубитални, хируршки, инфицирани, рани со непријатна миризба…
Се нанесува директно на дното на раната или како дополнување на газите импрегнирани со мед.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/08/Letizen-S.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ margin_bottom=”0″ font_family=”none”]Letizen® S[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]10 таблети[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]Се употребува кај возрасни и адолесценти над 12 години за ублажување на симптомите од носот и очите при сезонски и алергиски ринитис. Се употребува за ублажување на хроничен исип.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/08/Dormirin.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ margin_bottom=”0″ font_family=”none”]Dormirin®[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]10 капсули[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]За побрзо заспивање и мирен сон. Производ на природна база со комбинација од мелатонин и растителни екстракти од валеријана и мелиса.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/08/Alven.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ margin_bottom=”0″ font_family=”none”]ALVEN®[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]30 000 крем 40 g[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]Нарушување од венско потекло: тромбофлебитис или флеботромбоза, терапија на оток или хематом по случајни или спортски трауми.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/05/Utisept.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ margin_bottom=”0″ font_family=”none”]Utisept®[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]10 капсули[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]Уроантисептик од природно потекло. Во рок од 24 часа ублажува болка и пецкање, често мокрење, непријатен мирис на урината. 1 капсула = 40 шолји чај од хибискус.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/08/Ibuprofen-activ.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ margin_bottom=”0″ font_family=”none”]Ибупрофен АКТИВ[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]400 mg, 30 таблети[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]Се употребува за ублажување на болка и восплаение при состојби како што се остеартритис, ревматоиден артритис, отечени зглобови, болки во грбот и истегнување.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/08/BETTY_ginger-tea.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ margin_bottom=”0″ font_family=”none”]BETTY чај од ѓумбир[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]20 филтер кесички[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]Мешавина од 100% билни состојки со арома на лимон – лимета и ѓумбир. Има единствен богато ароматичен и пикантно-цитрусен вкус.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider size=”60″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][mk_image src=”https://betty.mk//wp-content/uploads/2016/08/BETTY-green-tea.jpg” margin_bottom=”20″ crop=”false”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][mk_fancy_title tag_name=”h4″ color=”#393836″ size=”20″ margin_bottom=”0″ font_family=”none”]BETTY зелен чај неферментиран[/mk_fancy_title][vc_column_text disable_pattern=”false”]20 кесички[/vc_column_text][vc_column_text disable_pattern=”false”]Неферментиран зелен чај, со исклучително пријатен мирис и малку остар вкус. Содржи одредена количина кофеин, па можете да го користите и како еден вид замена за кафе.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][mk_padding_divider][mk_mini_callout]

Пред употреба внимателно прочитаjте го упатството во пакувањето. За повеќе информации обратете се кај Вашиот лекар или фармацевт.[/mk_mini_callout][mk_padding_divider size=”60″][vc_column_text disable_pattern=”false” margin_bottom=”60″]Архива од Препораки на месецот:
jyни | jули | август | септември | октомври | ноември | декември | jануари’16 | февруари’16 | март’16 | април’16 | маj’16 | jyни’16 | jули’16 | август’16[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]