Фармацевти
Контакт

<< Назад

Прва трансплантација на череп

јануари 26, 2016

[vc_column width="1/1"]

Првата трансплантација на череп е направена во 2015 година и се смета дека оваа операција ја вовела хирургијата во нова ера. Програмерот од тексашкиот град Остин добил целосно нов скалп и парче од череп, бидејќи имал голема рана на главата која ја добил при лекување канцер, кој во неговиот случај ги зафатил мускулите веднаш под скалпот. Д-р Џеси Селбер, пластичен хирург, му пресадил дел од черепот и скалпот, но и нов панкреас и бубрег. Донорот е баран 18 месеци и сите органи се замени од него.

ДИЕТАЛЕН КАЛКУЛАТОР

Со помош на долниот калкулатор можете на брз и едноставен начин да ги испланирате вашите дневни оброци

Дознај повеќе >>

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП

Дознајте го хороскопот за тековниот месец.

Дознај повеќе >>