Farmacistët
Kontakti

Këshilla për shëndetin

Këshilla për shëndetin tuaj

Kollë produktive dhe terapi

Kolla është një fenomen, domethënë një simptomë, që mund të...

Ayurveda – harmoni dhe shëndet nga Himalajet

Ayurveda është një sistem shërimi tradicional që ka origjinën në...

MËNYRAT PËR TË MBAJTUR ME SULMET E PANIKUT

Ankthi ose shqetësimi është një gjendje e pakëndshme e karakterizuar...

Zbatimi i kanabisit për qëllime mjekësore

Gordana Trendovska Serafimovska Farm. Dipl. Spec. për kontrollimin dhe ekzaminimin e barnave Këshilltare për kanabis REPLEK FARM DOOEL, Shkup | Kanabisi, po ose jo… Disponueshmëria e përdorimit të tij për qëllime mjekësore është tashmë realitet… Zgjedhja është e juaja… Kanabisi është padyshim një bimë, përdorimi i së cilës, në formën e përpunimeve të ndryshme, ka […]

Kategoria: BIMËT SHËRUESE

January 1, 2021

Kapsllëku gjatë shtatzënisë

Mr. Dr. Simonida Kotlarova Poposka Specialiste e gjinekologjisë dhe obstetrikës IPSH ReMedika, Shkup | Kapsllëku gjatë shtatzënisë është një problem i zakonshëm me të cilin përballen pothuajse gjysma e të gjitha grave shtatzëna. Kapsllëku ndodh kur ka lëvizje të rënda dhe të rralla të zorrës së trashë dhe kalim të jashtëqitjes së ngurtë. Pacienti ankohet […]

January 1, 2021

Pse gjumi është i rëndësishëm për fëmijët dhe cilat janë pasojat e gjumit të pamjaftueshëm?

Sanja Gjorgjeva trajnere e certifikuar e gjumit për foshnja dhe fëmijë | Ndërsa fëmijët tuaj janë duke fjetur, në trurin e tyre ndodhin gjëra të mrekullueshme. Ndryshe nga ne të rriturit, fëmijët kanë nevojë për më shumë gjumë. Gjumi është tejet i rëndësishëm për rritjen dhe zhvillimin e shëndetshëm të fëmijëve dhe është me rëndësi […]

January 1, 2021

Parashikimi i tendencave të modës 2021

Frosina Fran stilist | Mos e besoni po deshët, por viti 2021 veç sa s’ka mbërritur. Kjo do të thotë se jemi rrugës drejt tendencave krejtësisht të reja të modës. Duke analizuar koleksionet S/S 21, veçova disa tendenca që me kënaqësi do t’i vishja menjëherë, por edhe ato që me kënaqësi do t’i kapërceja. E […]

Kategoria: BUKURI

January 1, 2021

Bota e brendshme e fëmijëve të talentuar

prof. dr. Slagjana Anglekoska psikolog | Njohja dhe shprehja e ndjenjave te fëmijët e talentuar Zhvillimi emocional është një nga proceset më të rëndësishme në zhvillimin e personalitetit, që zhvillohet nën ndikimin e maturimit dhe të mësuarit shoqëror. Reagimet emocionale i ndjekin të gjitha përvojat tona, ato janë një proces psikik me të cilin i […]

January 1, 2021

Përse mjeku pyet për sëmundjet që i kemi në familje?

Dr. Med. Sci. Maja Milovançeva-Popovska Internist-Nefrolog IPSH Promedika Medikal Centar | Për shëndetin dhe idenë e ruajtjes së shëndetit është e rëndësishme të njihni historinë familjare të shëndetit. Familjet kanë shumë faktorë të përbashkët, si gjenet, mjedisi, mënyra e jetesës dhe të ngjashme. Së bashku, këta faktorë japin çelësin për gjendjet mjekësore që mund të […]

Kategoria: ILAÇET DHE TERAPIA

January 1, 2021

Përfitimet e sumakut

| Me ndihmën e një diete të shëndetshme, është e mundur të forcohet sistemi imunitar dhe të parandalohet shfaqja e llojeve të caktuara të sëmundjeve. Në planin tuaj të ushqimit, përpiquni të përfshini sa më shumë ushqime të pasura me antioksidantë, vitamina dhe minerale ose bimë të dobishme nga të cilat do të keni shumë […]

Kategoria: BIMËT SHËRUESE

January 1, 2021

Ushqimi gjatë pandemisë me Covid-19

dr. Dragica Zendelovska ONE HOSPITAL BASHKËPUNËTORE E JASHTME NË FUSHËN E NUTRIG JENOMISË | Ushqimi i drejtë është i domosdoshëm për të ruajtur shëndetin e mirë, veçanërisht në luftën kundër viruseve, ku ruajtja dhe stimulimi i funksionit të sistemit imunitar është tejet i rëndësishëm. Edhe pse funksioni i tij përcaktohet nga gjenetika, ndikim të madh […]

January 1, 2021

BETTY REVISTA | DHJETOR 2020

ËNDRRAT E PËRMBUSHURA TË Elena Risteskës | Numri 81

Kategoria: BETTY REVISTA

December 1, 2020

1 dhjetori – Dita Botërore kundër AIDS!

SË BASHKU MË TË FORTË SHOQATA E MBËSHTETJES PËR NJERËZIT QË JETOJNË ME HIV SHKUP |     Disa fakte themelore në lidhje me trajtimin e infeksionit HIV Kur HIV, virusi i mungesës së imunitetit njerëzor, u zbulua në fillim të viteve 1980, ai shkaktoi tmerr dhe frikë të vërtetë në të gjithë botën. Ky […]

December 1, 2020