Фармацевти
Контакт

Совети за здравје

Совети за Вашето здравје

Ендометриоза

Пишува: Д-р Ејуб Ејуб – Специјалист по гинекологија и акушерство во...

МОЕ ЗДРАВЈЕ, МОЕ ПРАВО!

СВЕТСКИ ДЕН НА ЗДРАВЈЕТО – 7 АПРИЛ! Пишува: Тања Величковска...

Акутен бронхитис

Пишува: Д-р Владимир Зелениковски – Д-р по општа медицина Акутен...

Фустани за свечени прилики

Модните критичари сметаат дека постојат тоалети кои влегле во историјата на модата како неизбришливи креации во нашето колективно сеќавање, како лелеавиот бел фустан на Мерилин Монро од филмот Седум години верност и тесната, црвена креација која во филмот Згодна жена ја носеше Џулија Робертс

Категорија: Мода

декември 1, 2015

BETTY магазин, декември 2015

[mk_image src="https://betty.mk//wp-content/uploads/2015/11/Cover_dec2015.jpg" group="_general" margin_bottom="0" crop="false"][mk_fancy_title color="#15397f" size="30" font_weight="bold" font_style="inhert" margin_bottom="0" font_family="none"] Марјана Станојковска [/mk_fancy_title][mk_fancy_title tag_name="h3" color="#393836" size="20" font_weight="bold" font_style="inhert" margin_bottom="0" font_family="none"] Би сакала да играм во мјузикл [/mk_fancy_title] Broj 22, декември 2015 Бојана Симоновиќ Нејзиното име се поврзува со убавина, танц, атрактивност. Марјана Станојковска со години сигурно чекори на македонската сцена и предизвикува голем интерес кај публиката [...]

Категорија: Списание BETTY

декември 1, 2015

Крива Паланка и манастирот Свети Јоаким Осоговски

Ако сте љубители на природа, чист воздух, стара архитектура, културно-историски знаменитости, гостопримство ви предлагаме да го посетите североисточниот дел на Македонија, гратчето Кратово и Лесновскиот манастир, една од најпосетуваните туристички дестинации во Македонија

Категорија: Патување

ноември 24, 2015

Здрави зглобови

Со грижата за здрави зглобови го задржуваме лесниот чекор, како во младоста така и во подоцнежните години.

Категорија: Здравje

ноември 24, 2015

Улогата на железото во организмот

Железото е минерал неопходен за живот, бидејќи влегува во состав на хемоглобинот на црвените крвни зрнца, на миоглобинот и на ензими неопходни во процесот на дишење

Категорија: Здравje

ноември 23, 2015

Воспаление на белите дробови

Пневмонија е воспалителен процес локализиран во едно или во двете белодробни крила, најчести предизвикувачи се бактерии и вируси, а најчувствителни се хронично болните, малите деца и лица со ослабен имунитет

Категорија: Здравje

ноември 23, 2015

Здрава храна и за време на празниците

Кога крајниците „ќе фатат“ штетни бактерии или вируси, борбата помеѓу нив и имунолошкиот систем доведува до нивно воспаление, тие се зголемуваат, зацрвенуваат, доаѓа до оток на околните лимфни јазли, лачење секрет и тоа е прва линија на одбрана која спречува продор на бацили во бронхиите и белите дробови

Категорија: Здравje

ноември 23, 2015

Воспаление на крајници

Кога крајниците „ќе фатат“ штетни бактерии или вируси, борбата помеѓу нив и имунолошкиот систем доведува до нивно воспаление, тие се зголемуваат, зацрвенуваат, доаѓа до оток на околните лимфни јазли, лачење секрет и тоа е прва линија на одбрана која спречува продор на бацили во бронхиите и белите дробови

Категорија: Здравje

ноември 23, 2015

Терапија на болно грло и зарипнатост

Немојте да се женирате да применувате неопходни мерки за заштита од инфекција кога ќе се разболи близок член на семејството, бидејќи вие на болниот сте му потребни здрави и во полна форма за да го негувате, а најлоша работа е кога ќе се разболат сите членови на семејството

Категорија: Здравje

ноември 23, 2015

Престој со болно лице

Немојте да се женирате да применувате неопходни мерки за заштита од инфекција кога ќе се разболи близок член на семејството, бидејќи вие на болниот сте му потребни здрави и во полна форма за да го негувате, а најлоша работа е кога ќе се разболат сите членови на семејството

Категорија: Здравje

ноември 23, 2015