Farmacistët
Kontakti

Këshilla për shëndetin

Këshilla për shëndetin tuaj

Ndërgjegjësimi për autizmin

Tatjana Bageska Defektologe | Çdo 2 prill shënohet dita e...

Obeziteti: Një sëmundje me shumë shkaqe, që mund të kontrollohet

Novo Nordisk Pharma DOOEL | Humbja e peshës dhe mirëmbajtja...

BETTY nëna: Pse është e rëndësishme që një fëmijë të ketë vetëbesim

Hristina Stefanovska Psikologe e fëmijëve dhe autore e letërsisë për...

Burimi i jetës

| Dielli Pranvera është koha e përkryer për të shijuar rrezet e diellit. Nëse qëndroni në diellit për një kohë të caktuar dhe nëse e bëni këtë në një mënyrë të sigurt, rrezet e diellit mund të kenë ndikim tejet pozitiv në gjendjen tuaj shpirtërore ose peshën e trupit. Ekspertët këshillojnë; nëse dëshironi që trupi […]

Kategoria: ILAÇET DHE TERAPIA

June 1, 2020

Ekzema: Dermatiti atopik është

| d-r Kosta Cvetkovic spec. dermatovenereolgjisë Dermatiti atopik është një sëmundje e trashëguar, kronike, inflamatore, e përsëritur e lëkurës, që karakterizohet nga skuqja dhe një ndjenjë subjektive e kruajtjes së fortë. Një emër tjetër karakteristik i kësaj sëmundjeje është ekzema, por ky term në popull shoqërohet më shpesh me paraqitjen e simptomave të njëjta në […]

Kategoria: ILAÇET DHE TERAPIA

June 1, 2020

Ushqimi me ngjyra të ylberit

| Ushqimi si një kanavacë në të cilën gastronomët mund të pikturojnë ngjyrat? Pse jo. Ylber i shërbyer në tryezë, një mbushulli për shqisat e shikimit, erës dhe shijes. Ngjyrat janë ushqim për shpirtin. Ekspertët po rekomandojnë gjithnjë e më shumë që të hamë një larmi ushqimesh të shëndetshme. Por çfarë do të thotë në […]

June 1, 2020

ZHVILLIMI I PAVARËSISË TE FËMIJËT

| prof. d-r Slagjana Angjelkoska psikolog Çdo prind dëshiron dhe përpiqet që fëmija i tij të jetë i lumtur dhe për ta arritur këtë, prindërit janë të gatshëm të heqin dorë edhe nga lumturia e vet. Për të pasur një fëmijë të lumtur, ai duhet të mësojë të përjetojë gëzim dhe të mësojë të shikojë […]

June 1, 2020

Diosmina e mikronizuar në trajtimin e sëmundjes kronike të venave sipas mjekësisë së bazuar në prova

| prim. dr. Kire Georgievski specialist transfuziolog Gjatë gjithë jetës sonë jemi vazhdimisht në lëvizje, duke balancuar midis karrierës dhe shtëpisë, por njëkohësisht duke shijuar përfitimet që sjell me vete plakja. Dhe kështu një ditë fillojmë të ndiejmë djegie, këmbët e rënda dhe të lodhura, si dhe ngërçe të kohëpaskohshme, dhimbje dhe ënjtje në këmbë. […]

Kategoria: ILAÇET DHE TERAPIA

June 1, 2020

Spondiloza e qafës

| Shkëlqim Selimi Fizioterapeut i diplomuar  Spondiloza e qafës, që njihet po ashtu si osteoartriti cervikal, është një problem që përfshin ndryshime në kockat, disqet dhe nyjet e qafës. Këto ndryshime shkaktohen nga konsumimi normal i plakjes. Me moshën, disqet e qafës gradualisht prishen, humbasin lëngun dhe bëhen më të ngurta. Spondiloza e qafës zakonisht […]

Kategoria: ILAÇET DHE TERAPIA

June 1, 2020

Intervistë – Sashko Kocev dhe Matej Nastevski – BOTA E ZOKI POKIT

| MATEJ NASTEVSKI Matej, kur e lexove për herë të parë librin “Zoki Poki”, a të lindi dëshira të ishe pjesë e aventurave të tij për të paktën një ditë? Librin ma lexoi për herë të parë nëna ime, ndërsa unë me mendje e parafytyroja veten si Zoki Poki. Kur filluam xhirimet e serisë, e […]

Kategoria: INTERVISTË

June 1, 2020

Çfarë është magnezi dhe ku gjendet në trupin e njeriut?

Cvetanka Mirçeska-Mitanova farmaciste e diplomuar FARMACIA MENTA FARM, Prilep | Magnezi (Mg2+) është një mineral thelbësor për trupin e njeriut. Vetë fakti që është thelbësor tregon se nuk prodhohet në trupin e njeriut, prandaj është e domosdoshme të merret përmes ushqimit. Kërkesa ditore për magnez është 400-420 mg magnez në ditë për burra të rritur […]

Kategoria: ILAÇET DHE TERAPIA

June 1, 2020

Për një buzëqeshje të shëndetshme

| Larja e rregullt dhe e drejtë e dhëmbëve Studimet kanë treguar që pasi të keni larë dhëmbët, 35% e hapësirës midis dhëmbëve tuaj mbetet e papastër për shkak të përdorimit jo të drejtë të teknikave të larjes. Janë pikërisht metoda e gabuar e larjes dhe paaftësia për të arritur çdo pjesë të dhëmbëve që […]

Kategoria: ILAÇET DHE TERAPIA

June 1, 2020

IMPLANTE APO KURORA DENTARE?

Dr. Natasha Naumoska Specialiste për protetikë dentare Ordinanca dentare IN DENT – Shkup | Me humbjen e një ose më shumë dhëmbëve në zgavrën e gojës, ndodhin çrregullime të rënda në funksionimin e tërë organizmit. Pacientët kanë probleme me përtypjen, të folurit, estetikën, por mund të shfaqen probleme edhe me qiellzën dhe nyjën temporomandibulare (të […]

Kategoria: ILAÇET DHE TERAPIA

June 1, 2020