Farmacistët
Kontakti

Këshilla për shëndetin

Këshilla për shëndetin tuaj

Shejk si zëvendësues të vaktit ushqimor

Ivana Dimishkova – Doktor i Mjekësisë Dentare Shejk si zëvendësues...

Çfarë është goditja në tru, si ta parandaloni dhe si të jetoni me pasojat!

• Goditja në tru është një ndërprerje ose reduktim i...

Teknika ruse e formësimit të buzëve

dr. Martin Mojsoski | Unë e quaj veten një mjek të dashuruar me artin, por edhe një artist me pasion të madh për mjekësinë. Prandaj vendosa të ndërthur mjekësinë, krijimtarinë dhe artin dhe t’i ngre së bashku në një nivel më të lartë. Si mjek estetik, unë merrem me aplikimin e mbushësve dermalë dhe botoksit […]

Kategoria: BUKURI

December 1, 2020

Këshilla për flokët dhe lëkurën tuaj nga Dadar

Aleksandar Biljanoski-Dadar | Dushi i gjatë me ujë të nxehtë largon yndyrnat e nevojshme që janë thelbësore për një lëkurë dhe skalp të shëndetshëm! Prandaj, gjatë larjes së flokëve dhe fytyrës dhe në përgjithësi gjatë dushit ose banjës, përdorni gjithmonë ujë të vakët. Për të njëjtën arsye, edhe sapunët ose lëndët e tjera që përdoren […]

Kategoria: BUKURI

December 1, 2020

BETTY REVISTA | NËNTORI 2020

VIT E SUKSESSHËM PËR Pere Nokaut | Numri 80

Kategoria: BETTY REVISTA

November 1, 2020

Diabeti

| Presidenti i LSDMV-së, Dimçe Velev Infermierët (e diabetit) meritojnë mirënjohje dhe mundësi më të mira për zhvillim në kujdesin ndaj diabetit. 14 Nëntori – Dita Botërore e Diabetit, me rekomandim të Federatës Ndërkombëtare të Diabetit – IDF, u kushtohet infermierëve të diabetit ose infermierëve nga Qendrat e Diabetit (klinikat ambulatore). Lidhja e Shoqatave të […]

Kategoria: DIABETI

November 1, 2020

HBP: Simptomat, diagnoza dhe trajtimi

| dr. Ivica Stojanovski, specialist i urologjisë dr. Lazar Ilievski, specialist i urologjisë SPQ 8 SHTATORI Simptomat e traktit të poshtëm urinar (STPU) është term që përdoret për të përshkruar një sërë simptomash që ndikojnë në kontrollin dhe cilësinë e urinimit. Simptomat e traktit të poshtëm urinar mund të paraqiten si te burrat ashtu edhe […]

Kategoria: ILAÇET DHE TERAPIA

November 1, 2020

Metodat dhe preparatet që përdoren për ripërtëritjen e lëkurës: Kolagjeni

| spec. farmacist Suade Iseini Barnatore MED FARM, Çegrane Plakja e lëkurës është një proces kompleks biologjik që ndikon në disa përbërës të lëkurës dhe rrjedhimisht edhe në pamjen e saj. Dy proceset themelore të plakjes së lëkurës, të brendshme dhe të jashtme, kontrollohen nga variacionet gjenetike, përkatësisht nga përbërës të jashtëm. Pirja e duhanit, […]

Kategoria: BUKURI

November 1, 2020

Revista – Vit i suksesshëm për Pere Nokaut

| 1. Pere, si arrite të qëndrosh në formë këtë vit me pandemi dhe të tërheqësh bukuri rreth vetes si në karrierë ashtu edhe në jetën private? Ecja është ajo që më mban në formë fizikisht dhe mendërisht. Është aktivitet që me plot kuptimin e fjalës më shtyn të mbyllem në vete dhe të shijoj […]

Kategoria: INTERVISTË

November 1, 2020

Çfarë është osteoporoza?

| Dr. Spec. Ivo Donevski Osteoporoza është një gjendje që prek kockat. Emri i saj vjen nga latinishtja dhe do të thotë “kocka poroze”. Brenda kockave të shëndetshme ka hapësira të vogla, si një huall mjalti. Osteoporoza rrit madhësinë e këtyre hapësirave, duke bërë që kockat të humbasin forcën dhe dendësinë. Përveç kësaj, pjesa e […]

Kategoria: ILAÇET DHE TERAPIA

November 1, 2020

Si ndikon drita e kaltër që lëshojnë telefonat tuaj në dëmtimin e lëkurës?

| dr. Natasha Dimitrievska Stojanovska IPSH DERMA ESTETIK Blue light apo drita e dukshme me energji të lartë, është pjesë e spektrit të dukshëm të dritës me gjatësi vale të shkurtër dhe nuk duhet të ngatërrohet me rrezet UVA dhe UVB. Për herë të parë u përmend para tre vjetësh kur u arrit në përfundimin […]

Kategoria: BUKURI

November 1, 2020

Për sigurinë e më të dashurve

| Për sigurinë e më të dashurve Kur bëhet fjalë për dekorimin e dhomës së foshnjave, menjëherë na shkon mendja për orenditë e zgjedhura me shije, elementet dhe ngjyrat e hareshme dhe të larmishme e të ngjashme. Por në fakt, dhoma e foshnjave kërkon shumë më tepër vëmendje sesa mendojmë. Prindërit duan më të mirën […]

November 1, 2020