Фармацевти
Контакт

Совети за здравје

Совети за Вашето здравје

29 септември – Светски ден на срцето

| д-р Перо Попески интервентен радиолог Светскиот ден на срцето...

Антибиотици – Кога Да, а кога Не

| Зорица Мартиноска Андонова доктор на медицина ПЗУ ПЕДИМЕДИКА –...

Аронија – витаминска бомба за силен имунитет

Доколку ни е потребен итен засилувач на имунитетот, а не...

Габична инфекција на ноктите

Габичните инфекции на ноктите можат да бидат тешки за лекување, честопати повторно се јавуваат, па не треба да се лекуваме „на своја рака“, туку исклучиво во консултација со лекар и фармацевт

Категорија: Здравje

август 25, 2015

Срцеви аритмии

Симптомите на аритмија можат да бидат „прескокнување“ на срцето, треперење во пределот на градите, замор, а помеѓу посериозните знаци спаѓаат слабост, вртоглавици, загуба или чувство на загуба на свеста, потење, глад за воздух, стегање во пределот на градите

Категорија: Здравje

август 25, 2015

ИСХРАНА НА ДЕТЕ ОД ПРЕДУЧИЛИШНА ВОЗРАСТ

Гладта е наша насушна потреба, ниедно дете не гладува за инает на родителите покрај полн фрижидер; неволјите почнуваат кога детето не го јаде она што вие мислите дека треба, во време кога сте вие расположени да му дадете оброк и на начин кој вам ви е по волја

Категорија: Здравje

август 21, 2015

100% ПРИРОДНО ЛАДНО (VIRGIN)

Новите светски трендови промовираат добро обликувано тело, бронзен тен, но, пред сè, ЗДРАВО ТЕЛО и ЗДРАВ ДУХ. Како да го постигнеме сето тоа, покрај сите работни, семејни обврски и екстремно брзиот живот, во кој сите сме во трка со времето?

Категорија: Здравje

август 5, 2015

Дојранско Езеро

Најмалото од трите природни езера во Македонија, Дојранското Езеро, најдобро е да го посетите во август, месец кога цветаат алгите и притоа се ослободува лековитиот јод и кога зреат највкусните смокви, а за храната подготвена од штотуку уловените риби долго ќе си приспомнувате

Категорија: Патување

август 5, 2015

ТОРБА ОД МАРАМА

Секогаш модерни и практични торбите од памук, свила или синтетика, кои се носат преку рамо и се во склад со облеката или модните додатоци, брзо и лесно можат да се направат во само три потези од марама во облик на квадрат, со врзување на три јазли

Категорија: BETTY работилница

август 5, 2015

НУРКАЊЕ

Стари колонијални бродови и едреници, кои исчезнале во длабочините на морињата и океаните, ја будат фантазијата и ги хранат легендите за скапоцености, па авантуристите, истражувачите и компаниите специјализирани за потрага по богатства во мистериозниот подводен свет ангажираат професионални нуркачи, надевајќи се дека ќе пронајдат остатоци од пиратски или трговски бродови со златен товар

Категорија: Спорт

август 5, 2015

Сончоглед

Консумирање сончогледово ладно цедено масло, семки или путер е важно во превенција и лекување кардиоваскуларни и малигни заболувања, за нега на сува кожа и смирување на егземи.

Категорија: Билки

август 5, 2015

ВЕЖБИ НА ОТВОРЕНО

Природата е отворена за вежбање 24 часа на ден, со бесплатно членство, па убавото и топло време треба да се искористи за вежби на отворено, одбојка, пливање, пешачење и трчање, размрдување, јога и гимнастички вежби за кои не е потребна посебна опрема

Категорија: Спорт

август 5, 2015

ИНСЕКТИТЕ, ТИЕ ЛЕТНИ НАПАСТИ

Крлежите, осите и комарците се најактивни во лето, нивните каснувања се иритантни, а може да предизвикаат и потешки алергиски реакции, па треба безбедно и ефикасно да се заштитиме со препарати за заштита од каснувања од инсекти

Категорија: BETTY фармацевт

август 5, 2015