Farmacistët
Kontakti

Këshilla për shëndetin

Këshilla për shëndetin tuaj

Fuqitë e mahnitshme të Beta Glukanit

Shkruan: M-r farm Sonja Pecevska Beta glukanet janë imunomodulues. Imunomodulatorët...

Pse është e rëndësishme të testoheni për HIV?

Dita Botërore e HIV AIDS – 1 Dhjetori Shkruan: Vesna...

Muzika ka një ndikim të rëndësishëm në zhvillimin e fëmijëve

Shkruan: Goran Spasovski – Psiholog Zhvillimi kognitiv: Muzika mund të...

Informacione interesante për Vitin e Ri kinez

Viti i Ri kinez është një festë e quajtur Festa e Pranverës ose Festivali i Pranverës. Data e kësaj feste ndryshon çdo vit dhe është gjithmonë midis 21 janarit dhe 21 shkurtit, sipas kalendarit gregorian. Ajo shënohet çdo vit nga një prej dymbëdhjetë kafshëve bazuar në horoskopin kinez. Çdo familje që respekton traditën pastron shtëpinë […]

February 1, 2021

A jeni dhe sa romantikë jeni?

Çfarë do të thotë për ju fjala ”shpirt binjak”? A) Nuk besoj se ka një gjë të tillë. B) E quaj si një shprehje shumë romantike, larg realitetit… C) Besoj se ekziston, por është vështirë për t’u gjetur. Me partnerin tuaj, për orë të tëra mund të: A) Nuk mundemi asgjë për orë të tëra. […]

February 1, 2021

BETTY REVISTA | JANAR 2021

GJITHÇKA PËR IMUNITETIN ME Dr. Mitov | Numri 82

Kategoria: BETTY REVISTA

January 1, 2021

Çfarë janë D-dimerët?

Mirjana Lozhankovska Tërniniq Specialiste e biokimisë mjekësore, mr. farm. Shefe e Genea Lab | Organizmi ynë ka një mekanizëm shumë të rëndësishëm mbrojtës nga humbja e tepërt e gjakut kur lëndohen enët e gjakut ose indet. Ky mekanizëm i quajtur hemostazë, lejon formimin e fijeve të proteinës së fibrinogjenit, të cilat lidhen së bashku dhe […]

January 1, 2021

Mbipesha nuk është vetëm një problem estetik por edhe një problem mjekësor

Dr. Biljana Todorova Klinika e endokrinologjisë, diabetit dhe sëmundjeve të metabolizmit | Mbipesha ose obeziteti është një sëmundje komplekse që karakterizohet nga sasitë e tepërta të yndyrës në trupin e njeriut. Mbipesha nuk është vetëm problem estetik, por edhe problem mjekësor që rrit rrezikun e sëmundjeve dhe problemeve të tjera shëndetësore. Mbipesha përcaktohet nga indeksi […]

Kategoria: BUKURI

January 1, 2021

Pse ështe e rëndësishme Vitamina D3?

Gabriela Kachakoska-Naneska Farmacist i diplomuar BARNATORE BIOLEK 3, PRILEP | Vitamina D është një vitaminë liposolubile, gjegjësisht vitaminë që tretet në yndyrë. Këto vitamina ruhen në trupin e njeriut, duke krijuar rezerva, për dallim nga vitaminat hidrosolubile, të cilat janë të tretshme në ujë dhe teprica e tyre nxirret përmes urinës. Ekzistojnë dy forma të […]

Kategoria: ILAÇET DHE TERAPIA

January 1, 2021

Revista – Gjithçka për imunitetin me Dr. Mitov

1. Çfarë është imuniteti dhe pse është aq i rëndësishëm? Mjedisi që na rrethon është i ndotur, kurse brendia jonë është e pastër dhe sterile. Kjo e nxit sistemin imunitar që të vihet në punë me të gjitha kapacitetet e veta. Pra, ne “notojmë” në një botë të baktereve dhe viruseve që dëshirojnë të depërtojnë […]

Kategoria: INTERVISTË

January 1, 2021

Zbatimi i kanabisit për qëllime mjekësore

Gordana Trendovska Serafimovska Farm. Dipl. Spec. për kontrollimin dhe ekzaminimin e barnave Këshilltare për kanabis REPLEK FARM DOOEL, Shkup | Kanabisi, po ose jo… Disponueshmëria e përdorimit të tij për qëllime mjekësore është tashmë realitet… Zgjedhja është e juaja… Kanabisi është padyshim një bimë, përdorimi i së cilës, në formën e përpunimeve të ndryshme, ka […]

Kategoria: BIMËT SHËRUESE

January 1, 2021

Kapsllëku gjatë shtatzënisë

Mr. Dr. Simonida Kotlarova Poposka Specialiste e gjinekologjisë dhe obstetrikës IPSH ReMedika, Shkup | Kapsllëku gjatë shtatzënisë është një problem i zakonshëm me të cilin përballen pothuajse gjysma e të gjitha grave shtatzëna. Kapsllëku ndodh kur ka lëvizje të rënda dhe të rralla të zorrës së trashë dhe kalim të jashtëqitjes së ngurtë. Pacienti ankohet […]

January 1, 2021

Pse gjumi është i rëndësishëm për fëmijët dhe cilat janë pasojat e gjumit të pamjaftueshëm?

Sanja Gjorgjeva trajnere e certifikuar e gjumit për foshnja dhe fëmijë | Ndërsa fëmijët tuaj janë duke fjetur, në trurin e tyre ndodhin gjëra të mrekullueshme. Ndryshe nga ne të rriturit, fëmijët kanë nevojë për më shumë gjumë. Gjumi është tejet i rëndësishëm për rritjen dhe zhvillimin e shëndetshëm të fëmijëve dhe është me rëndësi […]

January 1, 2021