Фармацевти
Контакт

Прекин на дишење во сон – Ризикот на пациентите со апнеа

Дишни патишта

Прекин на дишење во сон – Ризикот на пациентите со апнеа

| Прим. Спец д-р Маја Кирјас ЈЗУ Клиника за оториноларингологија...

Борете се против никотинската зависност

| Борете се против никотинската зависност Решивте да се збогувате...

Добро познат, но ретко практикуваниот третман со пареа

| Добро познат но ретко практикуваниот Третман со пареа – Начин со...

Здодевната кашлица и неизбежното аерозагадување

д-р Јасна Јермилова – педијатар ПЗУ Медика МИМ | Загадениот...

Воспаление на синусите

Автор-Прим Спец Др Кирјас Маја Хирург-оториноларинголог ЈЗУ Клиника за оториноларингологија...

Грипот е акутна заразна болест

Мирлинг Бехџети – м-р по фармација АПТЕКА ВИТАЛ ФАРМ, ТЕТОВО...

Аерозагадување

Весна Ставрова – дипл. фармацевт АПТЕКА САРА ФАРМ, СКОПЈЕ | Здрава животна средина и чист воздух се дел од основните предуслови за квалитетен живот. За жал во нашата средина, аерозагадувањето во последните години бележи високи вредности. Кога владее густа магла и висок степен на влага во воздухот, трпат и болните и здравите. Најранливи групи од […]

Категорија: Дишни патишта

декември 1, 2019

ВО ПОСЕТА НА ЈУГОИСТОЧНИОТ ДЕЛ НА МАКЕДОНИЈА

Низ историјата со Скопје владееле многу владетели кои, меѓу другото, и граделе. Тоа се објекти покрај кои секојдневно поминуваме, а можеби никогаш не сме се запрашале кога настанале. Нека оваа репортажа придонесе за поблиску да се запознаеме со Камениот мост, Даут-пашиниот амам и Аквадукот.

Категорија: Дишни патишта

ноември 1, 2019