Фармацевти
Контакт

ХЕПАТОПРОТЕКТОРИ

BETTY фармацевт

ХЕПАТОПРОТЕКТОРИ

Црниот дроб е главен метаболизатор на екстерни супстанции кои влегуваат...

АПТЕКАРСКО ЛЕКУВАЊЕ АКНИ

Покрај адекватно лекување подеднакво е важно да се води сметка...

ОМЕГА-3 МАСНИ КИСЕЛИНИ

Научно се идентификувани три есенцијални омега-3 масни киселини чиј внес...

ДОДАТОЦИ НА ИСХРАНАТА ВО БРЕМЕНОСТ

Витамините, минералите, простите шеќери, есенцијалните масни и аминокиселини претставуваат неопходни...

СУПЛЕМЕНТИ, ДА ИЛИ НЕ?

Мозокот е составен од милиони нервни клетки повеќекратно поврзани во...

АПТЕКАРСКО ЛЕКУВАЊЕ СТОМАЧЕН ВИРУС

Почнува како лесна треска која се спушта низ ’рбетот и...

ПРОШИРЕНИ ВЕНИ

Болката во нозете може да биде од различно потекло. Често е последица на ревматски заболувања на скелетните мускули или болести на нервниот систем. Сепак, статистиката вели дека дури 70% од луѓето кои ќе се јават на лекар со симптом на тешки и болни нозе имаат, всушност, еден од стадиумите на венски болести.

Категорија: BETTY фармацевт

јуни 1, 2018

ЛЕКУВАЊЕ БОЛКИ ВО ГРБОТ

Нашите секојдневни активности често може да претставуваат непријатно искуство поради болка во грбот. Оваа тегоба спаѓа во најраспространетите здравствени проблеми со кои се среќаваат сите генерации. Болката во грбот е сигнал кој не смееме да го игнорираме, особено ако стане хронична

Категорија: BETTY фармацевт

мај 1, 2018

КАКО ДА ЈА ЗГОЛЕМИТЕ ЕНЕРГИЈАТА ВО ПРОЛЕТ

Заморувањето и чувството на тежина и замор кои се карактеристични за почетокот на пролетта, се надминуваат со здрава исхрана богата со витамини и минерали и со физичка активност, но и со суплементи, посебно ако поради темпото на живот не сме во можниост секогаш да се придржуваме до правилата за здрав начин на живот, или сме изложени на стрес и зголемени напори.

Категорија: BETTY фармацевт

април 1, 2018

Бенигна хиперплазија на простатата

Растителните препарати на база на семки од тиква, африканска слива и тестереста палма, комбинирани со суплементи од цинк и витамини Е и Б6, покажале дека се ефикасни во смирување на хиперплазија на простатата

Категорија: BETTY фармацевт

март 1, 2018