Фармацевти
Контакт

Естетска стоматологија – што, всушност, значи тоа?

Убавина

Естетска стоматологија – што, всушност, значи тоа?

Д-р Ивица Луканоски Што претставува естетската стоматологија? Стоматологијата веќе не...

Дебелина: Болест со многу причини што може да се контролира

Ново Нордиск Фарма ДООЕЛ | Намалувањето на телесната тежина и...

Белење на заби

Др. Спец. Ивана Темелковска ПЗУ КОМФОРТ ДЕНТАЛ | Ако  чувствувате...

Голема дебата: Дали дебелината е навистина болест?

| Сè повеќе и повеќе експерти ја препознаваат дебелината како...

Зошто е опасно масното ткивно околу половината?

Маја Милованчева-Поповска интернист-нефролог ПЗУ Промедика Медикал Центар | Дали сите...

Контрола на мастите во организмот со природни препарати

Благоја Ставров д-р по Општа медицина при З.У. Студентска поликлиника...

2022 ќе ја одбележат смелите бои!

Трендот на органска храна кој владее изминатите неколку години се истакнува со одржливоста на природните извори и значењето на природата во секое поле, па така и во боите што се најавуваат како трендовски во новата 2022 година. Во новата година подгответе се за бои добиени од растенија и билки. Трендови на бои во 2022 година […]

Категорија: Убавина

јануари 1, 2022

Како да се превенира и да се менаџира дебелината?

д-р Танер Хасан супспецијалист ендокринолог Оддел за ендокринологија ЈЗУ Општа болница „8 Септември“, Скопје | Дебелината (обезност) се дефинира како хронична, прогресивна и повторлива болест со мултифакторијално потекло. Оваа болест е проследена со зголемување на телесните масти и пореметување во функцијата на масното ткиво што доведува до нарушени метаболистички, биохемиски и психосоциолошки исходи. Според Светската […]

Категорија: Убавина

декември 1, 2021

Кој тип на кожа старее побрзо? Масна или сува кожа?

проф. д-р Ивица Смилковски професор по Клиничка трихологија и Акнеологија 101 Skin Clinic | Живееме во време кога физичката убавина е повеќе од битна. Не само што таа надворешна убавина понекогаш ни помага полесно да најдеме работа, да бидеме повпечатливи, едноставно кажано полесно да дојдеме до посакуваната цел, туку таа ни дава и самодоверба, самопочит […]

Категорија: Убавина

декември 1, 2021

Убавата коса и здравите нокти се здравјето на целиот организам

Ивана Димишкова д-р по дентална медицина | Многумина од нас копнеат по здрава, сјајна, густа коса и помалку оштетени и кршливи нокти. Убавата коса и здравите нокти нè прават посреќни, посамоуверени, а секако и поатрактивни. Како резултат на тоа луѓето, особено жените ширум светот (вклучувајќи ме и мене), купуваат најразлични производи кои ветуваат дека ќе […]

Категорија: Убавина

октомври 1, 2021