Фармацевти
Контакт

Грбна болка

Коски и зглобови

Грбна болка

д-р Ана Мадиќ Доктор на медицина ПЗУ Поликлиника Др. Ѓоше...

Витамини и минерали

Ивана Димишкова д-р по дентална медицина | На сите ни...

Хронични заболувања на колената

Спец. д-р Иво Доневски УК ТОАРИЛУЦ, Скопје | Коленото е...

Што е остеопороза?

| Иво Доневски Спец. ортопед суб. трауматолог Што е остеопороза?...

Комплетна формула за здрави и подвижни зглобови

| Д-р Борислав Калковалиев Ортопед ГОБ 8ми Септември Комплетна формула...

Дискус хернија – Кога столбот на телото ќе попушти

| Иво Доневски спец. ортопед суб. траумоталог Интервертебрална хернија е...

Вратна спондилоза

| Шкелќим Селими дипломиран физиотерапевт Вратната (цервикална) спондилоза, исто така, познатa како вратен остеоартрит, е состојба која означува промени на коските, дисковите и зглобовите во вратот. Овие промени се предизвикани од трошење на вратните пршлени, како дел од процесот на стареење. Како што стареете дисковите на вратот постепено пропаѓаат, губат течност и стануваат вкочанети. Вратната спондилоза […]

Категорија: Коски и зглобови

јуни 1, 2020

Ревматоиден артритис

| проф. д-р Ирена Кафеџиска ЈЗУ УНИВЕРЗИТЕТСКА КЛИНИКА ЗА РЕВМАТОЛОГИЈА Ревматоидниот артритис е хронична системска воспалителна болест на сврзното ткиво која се карактеризира со воспаление на периферните зглобови како главна манифестација на болеста. По својот природен тек болеста е прогресивна, со менлив тек, непредвидлива еволуција и инвалидизирачка. Во зависност од време траењето на воспалителниот процес […]

Категорија: Коски и зглобови

март 1, 2020

ЈАКНЕЊЕ НА МУСКУЛИТЕ ВО ВОДА

Напорите кои овој вид тренинг ги наметнува може да бидат голем предизвик дури и за најискусните и најуспешните спортисти.

Категорија: Коски и зглобови

јули 1, 2019