Фармацевти
Контакт

Забен камен – настанување, причини, лекување и превенција

Орално здравје

Забен камен – настанување, причини, лекување и превенција

Д-р Искра Аврамоска Доктор по стоматологија ПЗУ ИН Дент, Скопје...

Зошто бебињата плачат?

Спец. д-р Маргица Арсовска педијатар ЈЗУ Општа болница – Куманово...

Директни композитни фасети

Д-р Катерина Николовска Доктор по стоматологија Ин Дент Фемили Дентал...

Заглавени (импактирани) заби

д-р Катерина Николовска доктор на стоматологија специјализант на ортодонција ИН...

Циркуларен кариес кај млечни заби

| Д-р Искра Аврамоска Доктор по стоматологија ПЗУ ИН Дент,...

Што е оклузија?

| д-р Катерина Николовска Доктор по стоматологија Специјализант на ортодонција...

За здрава насмевка

| Редовно и правилно четкање на забите Истражувањата покажале дека по четкањето на забите, 35 % од просторот меѓу забите останува неисчистен поради неправилното користење на техниките за четкање. Токму погрешните методи за четкање и неможноста да се достигне секој дел од забите, предизвикуваат проблеми кај непцата и забите. Особено болестите кои  се појавуваат кај […]

Категорија: Орално здравје

јуни 1, 2020

Имплант или коронка?

д-р Наташа Наумоска спец. по стоматолошка протетика Стоматолошка ординација ИН ДЕНТ, Скопје | Со губењето на еден или на повеќе заби во усната празнина настануваат сериозни нарушувања во функцијата на целиот организам. Пациентите имаат проблеми со џвакањето, говорот, естетиката, но можат да настанат проблеми со непцето и темпоромандибуларниот (виличниот) зглоб –ТМЗ. Поради тоа е неопходно […]

Категорија: Орално здравје

јуни 1, 2020

ВОСПАЛЕНИЕ НА НЕПЦАТА

Иако гингивитисот, или воспаление на непцата, не претставува голем проблем на почетокот, ова пореметување, ако не се лекува на време, може да доведе до сериозни здравствени потешкотии, вклучувајќи и целосно губење на забите.

Категорија: Орално здравје

октомври 1, 2019