Фармацевти
Контакт

Како дијабетесот влијае на очите?

Дијабетес

Како дијабетесот влијае на очите?

Пишува: Др. Маја Иванова Цеков – Спец. офталмолог – European...

Дијабетес – Кои се главните причини за појава на оваа болест?

14ТИ НОЕМВРИ – Светски ден на дијабетес Пишува: Д-р Жарко...

ЗДРУЖЕНИЕ НА ДИЈАБЕТИЧАРИ НА ОПШТИНА БИТОЛА

Здружението на дијабетичарите на општина Битола постои од 2008 година,...

Дали канцерот е почест кај постарата популација?

Д-р мед. сци. Маја Милованчева – Поповска интернист – нефролог...

Дебелината не е естетски, туку медицински проблем

асс. д-р Билјана Тодорова ЈЗУ УНИВЕРЗИТЕТСКА КЛИНИКА ЗА ЕНДОКРИНОЛОГИЈА, ДИЈАБЕТЕС...

Придобивките од сумакот

| Со помош на здравиот начин на исхрана можно е...

Дијабетес

| Димче Велев претседател на СЗДМ 14 ноември – Светскиот ден на дијабетесот на препорака на IDF – Меѓународната федерација за дијабетес, е посветен на медицинските сестри – дијабетолошки, или медицинските сестри од центрите (амбуланти) за дијабетес. Сојузот на здруженија на дијабетичари, заедно со сите свои 25 членки во 23 општини во Република Северна Македонија, […]

Категорија: Дијабетес

ноември 1, 2020

ДИЈАБЕТЕС

Иако гингивитисот, или воспаление на непцата, не претставува голем проблем на почетокот, ова пореметување, ако не се лекува на време, може да доведе до сериозни здравствени потешкотии, вклучувајќи и целосно губење на забите.

Категорија: Дијабетес

ноември 1, 2019