Фармацевти
Контакт

Масло од црн доб од ајкула – придобивки врз имунолошкиот систем

Додатоци во исхрана

Масло од црн доб од ајкула – придобивки врз имунолошкиот систем

Кирил Пецевски м-р по фармација | Маслото од црн дроб...

BETTY фармацевт – Витамини од Б-група – да се потсетиме!

Габриела Качакоска-Нанеска дипломиран фармацевт ПЗУ аптека Биолек 3 Прилеп |...

Убавата коса и здравите нокти се здравјето на целиот организам

Ивана Димишкова д-р по дентална медицина | Многумина од нас...

Примена на кумарински деривати при малигни и други акутни и хронични болести

Биљана Николовска Менаџер за продажба Сиело Фарма Дооел Велес |...

Ментална виталност

Даниела Ристиќ – Стомнароска специјалист невролог | Како што старееме...

Она што ни е познато и помалку познато за холестеролот

спец. д-р Николина Гроздановска специјалист по медицинска биохемија и лабораториска...

Како да го намалиме ризикот од срцев удар?

д-р Александар Колев спец. по кардиохирургија ЈЗУ УК за Државна кардиохирургија | Според податоците од Светската здравствена организација – СЗО (WHO), во 2019 главна причина за смрт во светот е исхемичната болест на срцето. Сама по себе, таа е одговорна за 16 % од вкупните смртни случаи во светот или околу 8,9 милиони. Загрижувачки е […]

Категорија: Додатоци во исхрана

септември 1, 2021

Како треба да се храниме пред патување?

Емилија Спасовска Мојсовска магистер по нутриционизам | Откријте како да го подготвиме нашиот организам пред патување и менување на временски зони. Кој вид на храна се препорачува да се консумира пред патување? Како да се подготвиме пред патување до блиски и далечни дестинации, без ризик од тегоби и инфекции? Покрај тоа штo за многумина патувањето […]

Категорија: Додатоци во исхрана

август 1, 2021

Витамини и минерали

Ивана Димишкова д-р по дентална медицина | На сите ни е добро познато дека витамините и минералите се многу важни за подобрување на здравјето и одржување добар баланс во организмот кај возрасните. Повеќето луѓе мислат дека со добра исхрана внесуваат доволно количество од сите витамини и минерали кои му се потребни на организмот. Но, сепак, […]

Категорија: Додатоци во исхрана

август 1, 2021

Интолерантност на лактоза

д-р Александар Митов | Интолерантноста на лактоза е проблем кој се јавува кај сè поголем број на луѓе. За многумина, ова можеби претставува „модерен“ проблем или проблем на денешницата, но интолерантноста на лактоза е реална, честа и стара појава. Понекогаш воочувањето и откривањето на ваквата состојба може да е отежнато и збунувачки за многумина. Не […]

Категорија: Додатоци во исхрана

август 1, 2021