Фармацевти
Контакт

Обединети против ракот

Лекови и терапија

Обединети против ракот

| прим. д-р Добрила Андоновска СПЕЦИЈАЛИСТ ПО ПЛАСТИЧНА И РЕКОНСТРУКТИВНА...

Добро познат, но ретко практикуваниот третман со пареа

| Добро познат но ретко практикуваниот Третман со пареа – Начин со...

Магнезиум во бременост

| Магнезиумот често нарекуван „најженскиот елемент“  e меѓу еден од...

Свежата храна лекува

| Прочистување на телото по празничните гозби Предновогодишната еуфорија, заедно...

Запознајте ја терапијата со плетење

| Ова не е само обична плетка Запознајте ја терапијата...

Здодевната кашлица и неизбежното аерозагадување

д-р Јасна Јермилова – педијатар ПЗУ Медика МИМ | Загадениот...

Воспаление на синусите

Автор-Прим Спец Др Кирјас Маја Хирург-оториноларинголог ЈЗУ Клиника за оториноларингологија Клинички и Универзитетски Центар – Скопје | Синусит подразбира акутно или хронично воспаление на синусите каде причинителот е од бактериска, габична, вирусна инфекција или алергија на одредени алергени. Постојат четири групи на синуси – максиларни, фронтални, етмоидални , сфеноидални. Сите се препокриени со слузница која […]

Категорија: Лекови и терапија

јануари 1, 2020

Добар сон е половина здравје

д-р Александра Бошковска ПЗУ Поликлиника Д-р Павлов | 8 часови доволни, 10 веќе премногу Сонот е времето кога телото ја обновува својата енергија и се подготвува за следниот ден. Потребата за времетраењето на сонот е индивидуална, но истото не значи и за квалитетот. Зимата е период од годината кога дневната светлина трае многу пократко, за […]

Категорија: Лекови и терапија

декември 1, 2019

Миеме рачиња – еден од начините да го заштитите вашето дете од СТРЕПТОКОКНА АНГИНА

д-р Јасна Јермилова – педијатар ПЗУ Медика МИМ | Додека детето е мало, лесно е да водите грижа за хигиената на неговите раце бидејќи му треба вашата помош. Проблемот се појавува кога детето ќе порасне и станува независно. Затоа, оваа здрава навика треба да ја стекне од помала возраст. Миењето раце, како една од најважните […]

Категорија: Лекови и терапија

декември 1, 2019

Редовни прегледи за рано откривање на миоми на матка

асс. д-р Ива Малахова Ѓореска ЈЗУ Универзитетска Клиника за Гинекологија и Акушерство | Доколку за време на менопаузата чувствувате чудна болка ниско во стомакот и невообичаено крварење – време е да го посетите својот лекар. Миомите претставуваат бенигни тумори на мускулниот слој на матката. Тие не се појавуваат пред пубертетот бидејќи најчесто се појавуваат во […]

Категорија: Лекови и терапија

декември 1, 2019