Фармацевти
Контакт

Розацеа

Трето доба

Розацеа

| прим. д-р Лидија Бисеркоска Атанасовска Розацеа е честа  кожна...

Што е психолошка отпорност?

| Александра Прошева-Драгоманова Клинички психолог / Гешталт психотерапевт Психолошко советувалиште...

Дискус хернија – Кога столбот на телото ќе попушти

| Иво Доневски спец. ортопед суб. траумоталог Интервертебрална хернија е...

Витамини и електролити во летниот период

| магистер по фармација Милче Џонова (АПТЕКА БИО-ЛЕК, ШТИП) Имунолошкиот...

Уринарни инфекции во лето

| д-р мед. сци. Маја Милованчева – Поповска интернист-нефролог (ПЗУ...

Младоста е убава, но не трае вечно

| Младоста е убава, но не трае вечно Не очајувајте...

Интересни информации за јогата

| Ако размислувате дали да започнете со јога, тогаш вие сте на пат да ја донесете вистинската одлука, бидејќи јогата е една од најблагодатните дисциплини за која вашето тело и дух ќе ви бидат благодарни. Главните придобивки од јогата се релаксација, подобар сон, подобра концентрација и целосно подобрување на менталното здравје. Доколку ви е потребна […]

Категорија: Трето доба

февруари 1, 2020

Никогаш не е предоцна

Без разлика колку години имате, вежбањето секогаш може да го подобри вашиот квалитет на живот, со што не мора да посветувате премногу време за да го видите и почувствувате подобрувањето. Никогаш не е предоцна за утрински ритуал од неколку вежби, со кои ќе ја задржите флексибилноста, а ќе ги размрдате и коските и мускулите. Утринските […]

Категорија: Трето доба

декември 1, 2019

КОИ СЕ ПОБРОЈНИ, МЛАДИТЕ ИЛИ СТАРИТЕ?

Кинески хирурзи со помош на 5G технологија неодамна извеле две операции на пациенти кои биле оддалечени неколку илјади километри од нив. Прво хирург од Пекинг оперирал црн дроб на пациент во Шенжен, а потоа хирургот Линг Жипеј, од клиниката на островот Хајнан, вградил неутрален стимулатор во мозок на пациент во пекиншкиот клинички центар, оддалечен 3 000 километри. Брзината на врската е клучна во комуникацијата помеѓу хирургот и роботизираните инструменти, а 5G технологијата тоа го овозможува.

Категорија: Трето доба

јули 1, 2019