Фармацевти
Контакт

Дебелина – естетски или медицински проблем?

Убавина

Дебелина – естетски или медицински проблем?

д-р Наташа Недеска Минова специјалист интернист ЈЗУ Општа болница „8...

Лимфна дренажа

Илија Жежов Физиотерапевт Центар за масажа и одржување на тело...

Нега на коса

Тања Митрова фармацевтски техничар АПТЕКА ФАРМАКА СТРУМИЦА | Кои прехранбени...

Aerial hoop

Наталина Синдилиева сертифициран персонален тренер од NASM за корективни вежби...

Вежбање за време на бременоста

Елена Бубало Михајловска Групен и персонален тренер на програмата Total...

Што треба да знаеме пред почнување третман со ласерска епилација?

д-р Коста Цветковиќ специјалист по дерматовенерологија ДЕРМА ПЛУС | Што...

Дебелината не е естетски, туку медицински проблем

асс. д-р Билјана Тодорова ЈЗУ УНИВЕРЗИТЕТСКА КЛИНИКА ЗА ЕНДОКРИНОЛОГИЈА, ДИЈАБЕТЕС И БОЛЕСТИ НА МЕТАБОЛИЗМОТ-СКОПЈЕ | Дебелината или обезитет е комплексна болест каде што постои прекумерна количина на масти во човечкото тело. Дебелината не е само естетски проблем. Тоа е медицински проблем кој го зголемува ризикот од други болести и здравствени проблеми. Дебелината се дефинира преку […]

Категорија: Убавина

јануари 1, 2021

Прогноза за модни трендови – 2021 година

Фросина Фран стилист | Ако можете да верувате, 2021 година е веднаш зад аголот. Со тоа, на пат сме да влеземе во комплетно нови модни трендови. Анализирајќи ги  колекциите П/Л 21, издвоив неколку трендови кои со задоволство би ги носела уште веднаш, но, исто така, и оние што со задоволство ќе ги прескокнам.   Па, […]

Категорија: Убавина

јануари 1, 2021

Нега со сапун

Љубица Јакимовска Дипл. Фармацевт ПЗУ АПТЕКА КАМИЛИЦА – КУМАНОВО | Негувањето и разубавувањето како и примената на козметичките препарати се стари колку и човештвото. Многу пишани дела на хиероглифи и резби на старите египетски народи сведочат за првите почетоци на козметологијата. Старите цивилизации кои живееле и работеле во долината на реката Нил ја почувствувале потребата […]

Категорија: Убавина

декември 1, 2020

Руска техника на обликување усни

Д-р Мартин Мојсоски | Медицината, креативноста и уметноста одлучив да ги соединам и да ги доведам на едно повисоко ниво. Себеси се сметам за лекар заљубен во уметноста, но и за уметник со огромна страст кон медицината. Токму преку естетската медицина на моите пациенти можам да им пренесам дел од мојата уметност, да им подарам […]

Категорија: Убавина

декември 1, 2020