Фармацевти
Контакт

Вежбање за време на бременоста

Спорт

Вежбање за време на бременоста

Елена Бубало Михајловска Групен и персонален тренер на програмата Total...

Дебелината не е естетски, туку медицински проблем

асс. д-р Билјана Тодорова ЈЗУ УНИВЕРЗИТЕТСКА КЛИНИКА ЗА ЕНДОКРИНОЛОГИЈА, ДИЈАБЕТЕС...

Интервју – Сè за имунитетот со д-р Митов

Што претставува имунитетот и зошто е толку важен? Околу нас...

Чекор повеќе – Дури и краткото пешачење е подобро од непешачењето

| Пешачењето игра огромна улога за вашето здравје и влијае...

Преку мали промени во секојдневието до значајно подобрување на физичкото и менталното здравје

| Софија Манчева психолог, психотерапевт под супервизија и фитнес тренер...

Интервју – Андреј Стојановски – Плива кон успесите

| Имавме особено задоволство да разговараме со Андреј Стојановски, момче...

Време е за велосипед!

| Пролетта е идеално време кога временските услови ви дозволуваат физички активности на отворено, со што можете да стекнете добра кондиција и да добиете поубава линија на вашето тело. Возењето велосипед не само што е едноставен начин за зацврстување на вашето тело, туку е одлично превозно средство кое носи премногу придобивки. Возењето велосипед може да […]

Категорија: Спорт

јули 2, 2020

Интервју – Младиот фудбалер Еннур Тотре

| 1. Кој е Еннур Тотре надвор од фудбалските терени? Надвор од фудбалските терени се обидувам да бидат скромен како и сите други, бидејќи сакам повеќе да бидам посветен на семејството и пријателите. Секако дека водам дисциплиниран живот како и сите професионални спортисти, со тоа што своето слободно време практикувам да го искористам за одморање. […]

Категорија: Спорт

јули 2, 2020

Вежби по породувањето

| Вежби по породувањето Физичката активност е корисна навика во секој период од животот. Особено во периодот по  породувањето, спортот го подобрува како физичкото, така и менталното здравје на родилката. Она што е важно е дека пред да започнете со  каква било активност  потребно е да се советувате со вашиот лекар кој ќе ви даде […]

Категорија: Спорт

април 1, 2020

ИНТЕРВЈУ: Едина Муса: НЕГУВАЈТЕ ГО СПОРТСКИОТ ДУХ

|   BETTY: Во последно време се истакнавте како персонален тренер. Како ги мотивирате оние што се обидуваат да го трансформираат своето тело и колку време е потребно за да се постигне посакуваната цел? Едина: Мотивацијата е различна кај секоја индивидуа, и јас како тренер треба да го пронајдам правилниот начин на кој би можела […]

Категорија: Спорт

март 1, 2020