Фармацевти
Контакт

Различноста е убава – АУТИЗАМ

Детско здравје

Различноста е убава – АУТИЗАМ

| Александра Карагирова Дипл. Специјален едукатор и рехабилитатор Член на...

Што е прополис?

| Што е прополис? Прополисот е смолеста материја која пчелите...

Не ја одложувајте посетата на логопед

| клинички логопед специјалист Љупка Костовска ЛОГОПЕДСКИ ЦЕНТАР „ЧИРИБУ ЧИРИБА“...

Првата година на новороденчето

| д-р Зорица Мартиноска Андонова доктор на медицина ПЗУ Педимедика,...

Топол чај – здрава навика од мали нозе

| Ивана Михајловска магистер по фармација и бренд менаџер на...

Покачената температура на телото – Голем пријател

| Дипломиран фармацевт Нуцка Ристовска ПЗУ „Аптека Макмедика“, Скопје Овој...

Здодевната кашлица и неизбежното аерозагадување

д-р Јасна Јермилова – педијатар ПЗУ Медика МИМ | Загадениот воздух често се нагласува како причина за појава на кашлицата. За жал, во повеќе региони од нашата држава, нивото на загаденост на воздухот ја надминува максималната вредност. Аерозагадувањето се состои од микроскопски честици кои се многу мали и лесно допираат до белите дробови, предизвикувајки сериозни […]

Категорија: Детско здравје

јануари 1, 2020

Миеме рачиња – еден од начините да го заштитите вашето дете од СТРЕПТОКОКНА АНГИНА

д-р Јасна Јермилова – педијатар ПЗУ Медика МИМ | Додека детето е мало, лесно е да водите грижа за хигиената на неговите раце бидејќи му треба вашата помош. Проблемот се појавува кога детето ќе порасне и станува независно. Затоа, оваа здрава навика треба да ја стекне од помала возраст. Миењето раце, како една од најважните […]

Категорија: Детско здравје

декември 1, 2019

ПОВРЕДИ ВО ДЕТСКА ВОЗРАСТ

Чувството на среќа не е запишано во ДНК како бојата на очите, туку се учи како и вештината за пливање. На нас е задоволството да го препознаеме во малите, базични и вечни нешта и да научиме да го разликуваме од инстант среќата која ја купуваме и понекогаш скапо ја плаќаме.

Категорија: Детско здравје

ноември 1, 2019

ИБУПРОФЕН

Официјалните статистики издадени од страна на регулаторните установи во областа на промет на лекови (СЗО, ФДА, МАЛМЕД) потврдуваат дека ибупрофенот е еден од најпродаваните лекови во светот.

Категорија: Детско здравје

октомври 1, 2019