Фармацевти
Контакт

Дебелината не е естетски, туку медицински проблем

Диета и слабеење

Дебелината не е естетски, туку медицински проблем

асс. д-р Билјана Тодорова ЈЗУ УНИВЕРЗИТЕТСКА КЛИНИКА ЗА ЕНДОКРИНОЛОГИЈА, ДИЈАБЕТЕС...

5 клучни совети за почетници во теретана

| Марио Јовановски Персонален фитнес тренер Денес ќе ги разгледаме...

Преку мали промени во секојдневието до значајно подобрување на физичкото и менталното здравје

| Софија Манчева психолог, психотерапевт под супервизија и фитнес тренер...

Диети креирани за вашите потреби

| виш научен соработник д-р Драгица Зенделовска ONE HOSPITAL надворешен...

Како да се мотивирате за да се вратите назад на вежбањето?

| Ајде на шопинг | Еден од начините со коишто ќе...

Свежата храна лекува

| Прочистување на телото по празничните гозби Предновогодишната еуфорија, заедно...

Детоксикација на организмот по празниците

Дипл.фармацевт Апостолова Катерина Аптека Хигија Фарм – Кочани | Секоја година празничната атмосфера не може да биде целосна без празничните специјалитети. Но, прејадувањето и пиењето алкохол за време на празниците не влијаат само на нашата фигура, туку ги зголемуваат и вредностите на штетните материи во организмот. Црниот дроб, белите дробови, бубрезите, цревата и кожата, сите […]

Категорија: Диета и слабеење

јануари 1, 2020

БЕЗГЛУТЕНСКА ИСХРАНА

Чувството на среќа не е запишано во ДНК како бојата на очите, туку се учи како и вештината за пливање. На нас е задоволството да го препознаеме во малите, базични и вечни нешта и да научиме да го разликуваме од инстант среќата која ја купуваме и понекогаш скапо ја плаќаме.

Категорија: Диета и слабеење

ноември 1, 2019