Фармацевти
Контакт

Медитација – Храна за секое тело и ум

Неврологија

Медитација – Храна за секое тело и ум

| Сара Сековска јога инструктор – Работам на себе… –...

Што е психолошка отпорност?

| Александра Прошева-Драгоманова Клинички психолог / Гешталт психотерапевт Психолошко советувалиште...

Вратна спондилоза

| Шкелќим Селими дипломиран физиотерапевт Вратната (цервикална) спондилоза, исто така,...

Интервју со Игор Ангелов – СМЕАТА ЛЕКУВА

| Во моментов актуелен со проектот „ТВ Училница“ каде во...

Прекин на дишење во сон – Ризикот на пациентите со апнеа

| Прим. Спец д-р Маја Кирјас ЈЗУ Клиника за оториноларингологија...

Различноста е убава – АУТИЗАМ

| Александра Карагирова Дипл. Специјален едукатор и рехабилитатор Член на...

Епидемија на денешницата – АНКСИОЗНОСТ

| психолог, Маријана Гугоски Анксиозноста, позната во психологијата како вознемиреност, е сигнал што му кажува на телото дека треба да биде подготвено за да се соочи со одреден предизвик во опасни ситуации. Кога почнува да се појавува чувството на неизбежна вознемиреност, со цел мускулите да се снабдат со повеќе кислород,  почнува да се забрзува дишењето, […]

Категорија: Неврологија

март 1, 2020

Кога љубомората ја гуши љубовта

| д-р Александра Прошева ПЗУ ПОЛИКЛИНИКА Д-Р ПАВЛОВ Љубомората е сложена емоција којашто, несомнено, секој од нас ја има почувствувано во емоционалните врски коишто се блиски и битни за нас. Кога зборуваме за љубомора најчесто мислиме за онаа љубомора што се јавува во љубовните врски и во бракот. Кога забележуваме дека нашиот партнер/партнерка отворено пред […]

Категорија: Неврологија

февруари 1, 2020

Добар сон е половина здравје

д-р Александра Бошковска ПЗУ Поликлиника Д-р Павлов | 8 часови доволни, 10 веќе премногу Сонот е времето кога телото ја обновува својата енергија и се подготвува за следниот ден. Потребата за времетраењето на сонот е индивидуална, но истото не значи и за квалитетот. Зимата е период од годината кога дневната светлина трае многу пократко, за […]

Категорија: Неврологија

декември 1, 2019

БИОНИЧКА РАКА СО ЧУВСТВО ЗА ДОПИР!

Кај Водици во Хрватска ова лето е уловен примерок на риба-сонце (Mola Mola) тешка околу 200 кг.

Категорија: Неврологија

ноември 1, 2019